Részmunkaidős dolgozókkal erősítenek csúcsidőben

2019. május 09. csütörtök - 20:10 / piacesprofit.hu
  •    

Mostantól részmunkaidőben is alkalmaz villamosvezetőket a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien. A részmunkaidős dolgozók a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban jelentenek majd nagy segítséget.

Hetente háromszor, minimum heti 12 óra a munkaideje a részmunkaidős villamosvezetőknek Bécsben, akik önkéntes alapon természetesen ennél több munkaórát is teljesíthetnek. A beosztásokat előzetesen egyeztetik a munkavállalóval, így alkalmazkodni tudnak mindenki egyéb kötelezettségéhez.

Bécsi villamosvezető © Wiener Linien / Christoph H. Breneis

Bécsi villamosvezető © Wiener Linien / Christoph H. Breneis

A részmunkaidős villamosvezetők főként a reggeli és délutáni csúcsidőben, valamint nagy rendezvények előtt és után jelenthetnek nagy segítséget a hagyományos óraszámban dolgozó kollégáik számára. Ráadásul akkor is bevethetők, ha hirtelen megbetegszik valaki.

Az új lehetőséggel elsősorban a kisgyerekesekre és a diákokra számít a Bécsi

Baba mellett napi négy óra a pult mögött?
Több mint 2000 kisgyermekes édesanyát kérdezett meg a Pepita.hu az egyik legnagyobb áruházlánccal karöltve, hogy mi a véleményük a részmunkaidős munkavállalásról. Majd ötven százalékuk azonnal vállalna munkát kiskorú gyermeke mellett, ha napi négy órában megtehetné.

Közlekedési Vállalat, akik így könnyeben össze tudják egyeztetni a családot, illetve a tanulást a munkával. A részmunkaidős villamosvezetők ugyanazt az alapos képzést kapják, mint azok, akik teljes munkaidőben vállalják a feladatot. A vezetési gyakorlat mellett megismerik a járművek és az útvonal műszaki jellemzőit, illetve megtanulják, miként kell bánni az utasokkal. Az első kurzusok június közepén indulnak.

A részmunkaidős járművezető egyébként nem új keletű foglalkoztatási forma a Wiener Liniennél: a metróvezetőket február óta erősítik részmunkaidős kollégák. (Forrás: eurocommpr.hu)