Közvetlen buszjárattal elérhető a Balaton

2018. május 25. péntek - 17:12 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A napokban indultak azok a közvetlen buszjáratok, amelyek több balatoni várost kötnek össze Németországgal és Csehországgal is. 

Siófokot és Balatonföldvárt köti össze közvetlen távolsági buszjárat Drezdával, Berlinnel és Prágával. A május 24-én indult járatokat a hét négy napján lehet igénybe venni – olvasható a welovebalaton.hu oldalon.

balatoni látkép

Kép:Wikipedia

Idén nyáron Siófokról közel 30 további olasz, horvát, szlovén, lengyel és szlovák városba indít átszállás nélküli járatokat az üzemeltető cég.

A balatoni horgászat is kap az uniós pénzekből
Az unió által finanszírozott operatív programok mintegy 4 százaléka kerül a Balatonhoz a mostani fejlesztési ciklusban, míg az előzőben ez az arány 2,5 százalék volt – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) ülésén Balatonfüreden.

A nyári főszezonban igyekszünk a legvonzóbb célállomásokat elérhetővé tenni a magyar utasaink számára. Ez az időszak arra is lehetőséget biztosít, hogy növeljük a külföldi érdeklődést Magyarország nyaralóhelyei iránt. A Balaton régió a programlehetőségeknek köszönhetően Közép-Kelet-Európa egyik legvonzóbb nyári célpontja, ami idén még kényelmesebben és olcsóbban érhető majd el tömegközlekedéssel a cseh és német nyaralók számára” – mondta el Arany László, a  FixBus regionális ügyvezető igazgatója.

A buszokra ingyenes WiFit, kényelmes üléseket, klímát, és mosdót ígérnek, ráadásul minden jármű környezetbarát. A jegyek foglalása online történik, és nyomtatásra sincs szükség, ha okostelefonon bemutatjuk a QR kódot. A lemondás pedig rugalmas, akár 15 perccel az indulás előtt is meggondolhatjuk magunkat.