Átképzésre szorulnak a drogkereső kutyák

2018. december 01. szombat - 16:08 / piacesprofit.hu
  •    

Egyre több amerikai rendőr-kutya kerül „korai nyugállományba.” Az ok: miután sokhelyütt már nem tiltott a marijuana, az ennek észlelésére is kiképzett kutyák immár nem megbízhatóak.

Eddig az USA 10 államában engedélyezték a marihuana élvezeti célra való felhasználását. Ez további gondokat jelent a rend őreinek, különösen pedig az őket kísérő kábítószer-észlelő kutyáknak. Azok ugyanis arra vannak kiképezve, hogy a legkülönbözőbb szerek jelenlétét érzékeljék és jelezzék: a marihuana mellett a heroint, az extasyt, a kokaint és társaikat. A kutya persze nem tudja megkülönböztetni az egyes szereket, csak jelez: a vizsgált autóban, lakásban, a személy ruházatában valami szer van.szuszi2

A kutya jelzése súllyal esik latba az ügyben indított eljárásban, ám ez most kétségessé válik: hátha csak marihuana fogyasztás volt az észlelés mögött?.Az új helyzetben a rendőrségek arra kényszerülnek, hogy „nyugállományba” küldjék a hagyományos kiképzéssel rendelkező kábítószer-ebeiket.

Mekkora a háziállatod ökolábnyoma?
Napjainkban jóval elterjedtebb a háziállatok tartása a városi lakásokban, mint az a rendszerváltás idején volt. Egyre több ember él, egyre többen érzik magányosnak magukat, egyre többen találnak lelki vigaszt egy háziállat társaságában. Ideje, hogy elkezdjük négylábú kedvenceink ökolábnyomát is számolni. Hiszen kilószámra vásároljuk nekik az eledelt és az almot.

Beszerezhetők már az újak, amelyek kiképzésében a marihuana jelzése nem szerepel. A csere egyáltalán nem olcsó mulatság, egy ilyen eb (többnyire labrador, belga juhász, golden retriever) 10.000 dollárba is kerülhet. Kisebb településeken ez nehezen megoldható – de vannak már városkák, ahol a lakosok adták össze a pénzt erre a célra.

(Forrás: The New York Times)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor