Jönnek a hibrid kamionok

2017. augusztus 24. csütörtök - 20:10 / piacesprofit.hu
  •    

Példa nélkül álló „elektromos országutakat” épít a világ több táján a Siemens, amelyeken hibrid meghajtású teherautók, kamionok közlekednek. A kísérleti szakaszokon elektromos felső-vezetéket építenek ki, a kocsik ebből kapják az áramot, az út további részein pedig robbanómotorjukkal közlekedhetnek tovább.

Az elsőt a tengeren túl, az óriási autóforgalma miatt különösen érintett Kaliforniában helyezték üzembe. Az Egyesült Államok két legnagyobb kikötője, a Los Angeles-i és a Long Beach-i között 2015 óta próbálják ki egy mérföldes (1,6 km-es) távon a hibrid teherautók közlekedését, míg a Siemens által épített első európai eHighway szakasz tavaly júniusban nyílt meg Svédországban, 2 kilométeren, Stockholmtól északra. Két dízel hibrid Scania teherautó járja az útvonalat, hogy a két éves kísérleti szakasz alatt tapasztalatokat szerezzenek a rendszer bevezetésének lehetőségeiről. A svéd kormány ismeretesen kötelezte magát, hogy 2030-ra megszünteti a robbanómotorokkal való teherszállítást az országban.

Zsúfolt német autópálya, Kép: wikimedia

Zsúfolt német autópálya, Kép: wikimedia

A Siemens most hazájában, a frankfurti légikikötő teherterminálja és Darmstadt között, a legforgalmasabb német útvonalon, az 5-ös autópályán alakít ki 10 km-es eHighway szakaszt. A német Környezetvédelmi Minisztérium által támogatott program keretében a konszern vállalta a szakasz tervezését, kiépítését, adott esetben karbantartását is. A vonalon ugyancsak a Scania járművei közlekednek majd. A tervezők szerint a technológia mintegy 50 százalékkal csökkenti az üzemanyag-költséget, ugyanakkor jelentősen mérsékli a légszennyezést.

2025-től olcsóbbak lehetnek az elektromos autók, mint a benzinesek
Mekkora az esélye annak, hogy elterjedjenek és tömegtermékké váljanak az elektromos autók a következő években? Egyelőre olcsóbb a belső égésű motorral működő autók birtoklása, mint az elektromosoké, de 2025-től ez megfordulhat. Európában a 2016-ban értékesített, új gyártású autóknak mindössze 0,2 %-a volt teljes mértékben elektromos gépjármű. Ha a hibrideket is hozzávesszük, ez az arány 1,3 %. Egyelőre anyagilag jobban megéri fosszilis energiával működő autót venni (beleértve az adókat és az üzemanyagköltséget is), de 2025-re ez kiegyenlítődhet. Sőt a fordulat előbb is bekövetkezhet, ha a kormányok jobban megadóztatják a dízel üzemanyagot.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor