Lassan követni sem tudjuk a fapadosok csomagárait

2019. január 21. hétfő - 14:20 / piacesprofit.hu
  •    

Megemelte a Wizz Air és a Ryanair az elsőbbségi beszállás és a csomagfeladás árát. Mostantól az utazási szezontól is függ, hogy mennyit kell fizetni egy-egy feladott poggyászért.

A Wizz Air az AIRportal.hu megkeresésére megerősítette, hogy január 11-től megváltoztak a díjtételek. Ez azt jelenti, hogy 

a nyári menetrendi időszakban többe fog kerülni egy-egy poggyász, mint télen, de még járatonként is eltérő lehet a díjszabás. Az új rendelkezés szerint a díjakat minden esetben a kereslet alakítja.

Kép:Regus

Kép:Regus

E szerint a legkisebb, 10 kilogrammos poggyász díja szezonon kívül 9 és 24 euró, főszezonban 10 és 27 euró között változik. A 20 kilogrammos határt meg nem haladó csomagok esetében szezonon kívül 15 és 44, főszezonban 20 és 50 euró közötti díjat kell fizetni. A legnagyobb 32 kilogrammos csomag elszállításáért szezonon kívül 23 és 63, főszezonban 31 és 72 euró közötti árat kér a légitársaság. Az elsőbbségi beszállítás díja 5 és 17 euró között változik.

Megbírságolták a Ryanairt és a Wizzairt
Százmillió forintra bírságolta a Ryanair és 25 millió forintra a Wizz Air diszkont légitársaságot Budapest Főváros Kormányhivatala a nyári poggyászkezeléssel, illetve utasfelvétellel kapcsolatos súlyos mulasztások miatt.

A Ryanair esetében szintén hasonló, sávos árazás figyelhető meg. A Fly4free információi szerint a Ryanair a 10 kilogrammot meg nem haladó csomag esetében 10 és 12 euró közötti összeget kér az utasoktól, a 20 kilogrammos feladott poggyász viteldíja pedig foglaláskor 25 euróra, foglalás után 40 euróra módosult. Az elsőbbségi beszállásért 6 és 10 euró közötti árat kell fizetni.