Blockchain, ami leláncol

2017. október 24. kedd - 06:03 / piacesprofit.hu
  •    

Blokklánc, kriptovaluták, bitcoin, bányászat – az utóbbi évek legsejtelmesebb fogalmai, amelyek mára tartalommal telnek meg. A blockchain technológia átalakítja mindennapjainkat, miközben magához láncol minket, és számos kérdést vet fel: Hogyan lehet kriptovalutát bányászni? Legális? Tényleg megszűnhet a bankrendszer? Csak néhány felvetés, amelyekre a válaszokat 2017. november 22-én reggel 9 és 17.00 óra között megkaphatja minden laikus érdeklődő és szakértő, aki részt vesz Magyarország első blokklánc konferenciáján az Erzsébet téri Akváriumban.

A blokklánc több tudományterület, így a kriptográfia (titkosírás), az informatika, a pénzügy és a marketing szerencsés találkozása. Óriási lehetőségek rejlenek a technológiában, ám megjósolhatatlan, hogy mi lesz a Blockchain pontos kifutása, idehaza és a nemzetközi színtéren. A MENSA HungarIQa négy tagja, mélyen beleásva magát a témába, Magyarországon első ízben szervez Blokklánc konferenciát.

„Végigjártuk az összes lépcsőfokot. Klasszikus bányászattal kezdtük, kriptovalutákat termeltünk, majd összehasonlítottunk és elemeztünk tőzsdéket, kereskedtünk, és még kriptovalutát is létrehoztunk. A folyamat során világossá vált számunkra, hogy bár egyelőre főleg pénzügyi szempontból foglalkoznak a technológiával, de ennél sokkal nagyobb fantázia van a blokkláncban. Épp ezeket a lehetőségeket fogjuk bemutatni a Blockchaineum konferenciánkon november 22-én, Budapesten, az Erzsébet téri Akváriumban” – mondta Czeglédi Tamás, a Blockchaineum konferencia egyik főszervezője. 

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Az egész napos konferencián két kerekasztal-beszélgetés és tizenöt előadás keretében körbejárják a különböző területeket érintő legfőbb kérdéseket, közérthető és interaktív formában. Ennek megfelelően szó lesz a blockchain és a fintech kapcsolatáról, a pénzügyi alkalmazási lehetőségekről és kihívásokról, az informatikát érintő változásokról, kriptovalutákról, terítékre kerülnek a szabályozási, adózási és jogi kérdések, a bányászat és annak metodikája, az okos szerződések jövője, de megszólalnak egyetemek képviselői és startupok is.

„Megtiszteltetés, hogy számos ismert és elismert szakember, többek között Kallós Péter és Fülöp Róbert, vagyis Székely Vegán vloggerek is elfogadták felkérésünket” – tette hozzá Czeglédi Tamás.

A konferencia további részleteiről a www.blockchainkonferencia.hu oldalon olvashat.