Így legalább a jogi költségektől megmenekülhet

2018. május 15. kedd - 15:10 / piacesprofit.hu
  •    

Az adósok közel fele a középkorú lakosságból kerül ki, 32 százalék a 20–39 évesekhez, 19 százalék pedig a 60 év feletti korosztályhoz tartozik – mutat rá az EOS Csoport felmérése. Az adósra jutó átlagos befizetéseket tekintve a legnagyobb törlesztőösszeg a banki tartozásoknál jelenik meg.

Itt 24 200 forint az átlagos befizetés mértéke, míg a telekommunikációs tartozások esetében 15 422 forint, a közüzemi tartozások esetében pedig 13 700 forint.

A legnagyobb átlagos törlesztések a 20 és 39 éves korosztálytól érkeznek, akik mintegy 2000 forinttal fizetnek be nagyobb összeget az átlagnál.

változtak az adótörvények

Kép: PP

A 60 év felettiek nagyságrendileg ugyanennyivel alacsonyabb összegeket fizetnek be, míg a 40–59 éves korosztály törlesztései többnyire megfelelnek az átlagnak.

Ezzel takaríthatják meg a legtöbb pénzt a lakásvásárlók
A lakástakarék az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma a kapcsolódó állami támogatások miatt. Szerződéskötés előtt azonban érdemes tájékozódni a piacon, mert a különböző konstrukciók költségeiben akár ötszörös különbség is lehet.

A kutatás kitér a korai kapcsolatfelvétel és a részletfizetési megállapodások következtében megtakarított jogi költségekre is. Elsődleges cél, hogy még a korai szakaszban sikerüljön mindkét fél számára elfogadható egyességet kötni az adósokkal, mert ha egy ügy nem kerül jogi szakaszba, akkor nem merülnek fel vele kapcsolatban jogi többletköltségek sem.

2017-ben az egy ügyre jutó átlagos várható jogi költség mintegy 50 000 forintot tett ki – mondta el a kutatás kapcsán Nagy Ferenc, az EOS Faktor Zrt. Pénzügyi és Kontrolling Igazgatóságának vezetője.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek