A Szupermenta programban 12 olyan balatoni vendéglátóhelyet ellenőriztek a Nébih felügyelői, ahol lángos is szerepelt a kínálatban. A júniusi, négynapos ellenőrzéssorozat részeként az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, többek között a rendet, a tisztaságot, a személyi higiéniát, az alapanyagok nyomon követhetőségét vizsgálták.
A 12 vendéglátóhelyből 8 esetben csak kisebb hiányosságok fordultak elő, amiket a vállalkozások még az ellenőrzés ideje alatt javítottak. 2 helyszínen már komolyabb problémák adódtak, így ezeknél figyelmeztetésben részesülnek az üzemeltetők. További 2 egység bírságra is számíthat a nem megfelelő személyi és helyszíni higiéniai hiányosságok, valamint lejárt élelmiszerek tárolása miatt. A hibákat utóbbi 4 esetben is azonnal, illetve rövid határidőn belül javították az együttműködő vállalkozók. Az ellenőrzések során összesen mintegy 300.000 forint értékű bírságot szab ki a Nébih.
A helyszíni szemlék alkalmával a hatóság szakemberei mintát vettek a késztermékekből, a használt, forró sütőzsiradékból, valamint különböző felületekről is. A laboratóriumi mérések alapján a legtöbb sütőzsiradék megfelelt a rendeleteknek és referenciaértékeknek.
A Nébih szakembereinek "érzékszervi bírálata" során egy lángos kapott kiválóan megfelelt
A kedveltségi vizsgálat alkalmával laikus lángoskedvelők értékelték a lángosozók vásárlóként megítélhető felszereltségét, választékát, higiéniát, a kiszolgálást és az összbenyomást. Emellett természetesen pontozták a kiszolgált sajtos-tejfölös lángosok külső megjelenését, színét, illatát, ízét és állagát is.
A balatoni lángosozók Szupermenta rangsora végül a kedveltségi teszt, az érzékszervi minősítés és a hatósági ellenőrzés eredményeinek összesítésével alakult ki. Összesítésben első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje zárt.