hirdetés

Hogyan juthatnak több lehetőséghez a hazai munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességű emberek?

Az Európai Unió Munkavédelmi Ügynöksége (EU-OSHA) Nemzeti Fókuszpontjának közelmúltban megrendezett online konferenciáján, többek között arra keresték a választ, hogy mit kell tenniük és mit tehetnek a munkáltatók és a munkavállalók a mozgásszervi megbetegedések megelőzése, az egészséges munkahelyek kialakítása, valamint a valamilyen okból speciális figyelmet kívánó, úgynevezett sérülékeny dolgozók hatékonyabb munkaerőpiaci részvétele érdekében.
hirdetés

A 2020-2022-es „Egészséges Munkahelyek – Legyen könnyebb a teher!” kampányában az EU Munkavédelmi Ügynöksége olyan területekre kívánja felhívni a figyelmet és pozitív változásokat elindítani, amelyek mindannyiunk életminőségére hatással vannak. A kulcsszavak a megelőzés és a felkészülés – legyen szó akár a minden második dolgozónak problémát jelentő, a munkavégzéssel összefüggő mozgásszervi panaszokról akár pedig egyes speciális, megváltozott munkaképességű csoportokról.

„A munkaerőpiacon három ilyen nagy sérülékeny csoportot különíthetünk el – mutatott rá dr. Jókai Erika, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Felnőttképzési Központjának adjunktusa. A fiatalokat, az idősebbeket, valamint a fogyatékossággal, tartós betegséggel élő, illetve megváltozott munkaképességű munkavállalókat. Ezeknél a csoportoknál, melyekbe tulajdonképpen mindannyian beletartozhatunk életünk során, kiemelt figyelmet kell fordítani a speciális munkavédelemre, az esélyegyenlőség megteremtésére és az egyenlő bánásmód biztosítására.”
Az EU 2021-2027-es Munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi stratégiája is a munkahelyi egészségvédelem előmozdítására helyezi a hangsúlyt a sérülékenynek tekintett dolgozókkal kapcsolatban, azokra a változásokra is figyelmet fordítva, melyeket az új technológiák, valamint az új típusú munkavégzés jelentenek a komoly átalakuláson átesett munkaerőpiacon.

Bár a munkavégzéshez mindenkinek joga van, munkaadók és munkavállalók egyaránt számos akadállyal találkoznak a megváltozott munkaképességű dolgozók alkalmazása során. A szakértő hangsúlyozta: ha őket is jobban be akarjuk vonni a munkaerőpiacra, uniformizált megoldások helyett a kockázatokat és az egyéni képességeket részletesen, egyéni szinten szükséges felmérni. A profilírozás segítségével a munkáltatók pontosan megismerhetik a dolgozók képességeit, amelyek bizonyos területeken éppen olyan értékesek lehetnek, mint ép és egészséges munkatársaiké.

„Hasonlóképpen fontos a munkahelyek adaptációja, a munkakörnyezet és a munkaszervezés átalakítása is. Ma a munkahelyeken az észszerű akadálymentesítés a cél, ott és azt kell könnyen megközelíthetővé tenni, amire éppen szükség van. A biztonságos és hatékony munkavégzés érdekében gondoskodni kell arról is, hogy a munkahelyi utasítások és információk eljussanak a megváltozott munkaképességű dolgozókhoz, tehát a fizikai mellett az infokommunikációs akadályokat is le kell bontani” – tette hozzá Jókai Erika.
 A szakértő elmondta, hogy ErgoScope munkaszimulátorral rendelkező munkaképesség-felmérő központok hazánkban több helyen is elérhetőek. (Pl.: Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ, Vác, PTE KK Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ, Pécs). Ezekben a központokban a munkaalkalmassági felmérést a dolgozó is kezdeményezheti, nem csak a munkaadója, azaz a tartósan beteg vagy megváltozott munkaképességű munkavállaló saját maga is felmérheti a számára leginkább megfelelő munkaformákat.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) önbevalláson alapuló adatbázisa szerint a 19-64 éves korcsoportban mintegy 460 ezer megváltozott munkaképességű személy élt tavaly Magyarországon. Ebben az aktív korú csoportban azonban mindössze 27,5 százalékos a foglalkoztatási ráta. Árnyalja a képet, hogy a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisai 300 ezer megváltozott munkaképességű személyt tartanak nyilván, akiknek 44 százaléka végez kereső tevékenységet.

A munkaerőpiaci adatok alátámasztják, hogy míg a normál munkaképességű munkavállalóknál az egyes életkori csoportok mérete megfelel a társadalmon belüli arányuknak, addig a megváltozott munkaképességűek között kirívóan magas az idősebb (55-64 év közötti) korosztályba tartozó dolgozók aránya. Hasonlóan felülreprezentáltak az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők is.

Idősebb korban számos fizikai és kognitív képességünk indulhat hanyatlásnak, megnövekszik például az az idő, ami a tanuláshoz, az információk feldolgozásához szükséges, ugyanakkor a negatívumokat jól kompenzálja a korral járó tudás, tapasztalat és felelősségérzet. A fiataloknál, különösen a 15-18 év közötti fiatalkorúaknál jellemzően magasabb a sérülések, a balesetek és a hibázás kockázata, amiért részben a figyelmetlenség, a tapasztalat és az érettség hiánya okolható. Fiatalkorban a gyakori magánéleti változások, a változékony társas kapcsolatok is gyakran vezetnek stresszhez, bizonytalanságérzéshez, és ebben a korban sokan hajlamosak lazábban kezelni a munkavédelmi szabályokat is.

Jókai Erika helyes gyakorlatként említette, hogy az idősebb, rutinosabb dolgozók egy megfelelő munkahelyi környezetben hatékonyan tudják segíteni, mentorálni pályakezdő kollégáikat, ennek kialakítása a munkaadó érdeke is.

A műszeres foglalkozás-egészségügyi és munkaalkalmassági felmérések mellett a pályaorientációs és pályatanácsadó szolgáltatások is hatékonyan tudnak segíteni a megváltozott munkaképességű embereknek, hogy képességeiknek megfelelő állást találjanak. A szakértő szerint ezeket a lehetőségeket még nem használjuk ki elég jól, és a hazai jogszabályok által biztosított érdemi kedvezmények és ösztönzők ellenére sem érezhető erre tömeges igény a hazai vállalati szférából.

A „Legyen könnyebb a teher!” kampány keretében elsősorban a munkáltatókat szólítják meg, többek között a több százezer sérülékeny helyzetű hazai munkavállalóra is felhívva a figyelmet. A 2022 novemberében záruló kampány hazai megvalósításáért az EU-OSHA Nemzeti Fókuszpontja felel, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya működtet.

 

hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo