hirdetés

Hallott-e már utcán síró férfi, magyar országgyűlési képviselőről?

A pedagógusok régóta hangoztatják, hogy nagyon alacsonyak a béreik. Érdekes módon a felnőtt társadalom tagjai ez ügyben teljesen közömbösnek mutatkoznak, miközben rájuk bízzák legfontosabb kincseiket, gyermekeiket.
hirdetés

Egy középiskolai tanár a Deák téren koldul. Az információ annyira hihetetlennek tűnt, hogy nem vette komolyan egyetlen emberen kívül senki.

(Fotó: Tompos Márton/facebook)

Tompos Márton országgyűlési képviselő azonban úgy döntött, meglátogatja az illetőt, beszél is vele, hogy nem kamu-e az egész. A momemtumos honatya, mint közli, a helyszínen aztán sírva fakadt.

Be kell, hogy valljam: nem szoktam sírni, temetéseken se, nem vagyok az a típus. De látni egy fiatal tanárt, aki konkrétan koldul a Deák téren, közben mosolyogva meséli, hogy persze, csinálja tovább, de gondolkodik valamilyen másodálláson, mert máshogy nem lehet. A tanári kar jelentős része is így csinálja, mert nincs más út: félállásban vannak. Kell a pénz. De, aki bent van, az is tolja este 9-ig, emiatt rengeteg gyerek apa/anya nélkül nő fel. Na, ezt nehéz volt könnyek nélkül kibírni.
A kormánypárti politikusokat és a szavazókat sem nagyon izgatja az óvónők, a tanítók és tanárok nyomora. Ez a választási kampányban nagyon látványosan kiderült, amikor a tiltások és fenyegetések ellenére is néhány pedagógus közösség demonstrációkat tartott, hogy jelezze problémáját, de ezek az akciók a közéletben gyakorlatilag semmilyen reakciót nem váltottak ki. Aztán május 3-án egy mini bomba robbant, amikor Kövér László házelnöknek a következő mondatot sikerült elsütnie az Inforádióban.
A megfelelő, minimális mértékben emelni kell a pedagógusbéreket annak érdekében, hogy újra vonzó legyen a pálya.
A házelnöknek e mondata kiverte a biztosítékot a tanároknál.
Felháborító, megalázó, mindennek az alja.
Így reagált a Pedagógusok Szakszervezete. Szabó Zsuzsa elnök szerint amennyiben nem emelik jelentősen - első lépésben 45 százalékkal - a béreket, akkor ismét sztrájkba lépnek.

Az egyik pedagógus még tollat is ragadott és nyílt levéllel tisztelte meg a politikust.

Kövér Úr, Ön most kapott 254 ezer forintos fizetésemelést, így bruttó 3,6 millió, vagyis legalább nettó 2.394.000 Ft jelenleg az Ön fizetése.
Ezzel szemben a pedagógusi bértábla szerint egy pályakezdő mesterdiplomás tanár bére: nettó 207.480 Ft, vagyis az egész havi jövedelme nem éri el azt a szintet, ami Kövér Lászlónál csak egy néhány százalékos fizetésemelés.

SZAVAZZON ITT

Kérdésünk:

Ön változtatna-e a jelenlegi pedagógus béreken?

  • Nem
  • Csak annyit, amennyi a hivatalos infláció
  • A szakszervezetek követelése alapján 45 százalékos béremelést adnék
  • 100 százalékos béremelést adnék, ahogy az orvosoknál történt
SZAVAZZON ITT
hirdetés

Véleményvezér

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

Már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is azt javasolja, hogy szűnjön meg az árstop.
Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo