hirdetés

Bajba kerülhet, aki ilyen helyen fürdik

Szabad vizekben, legyen szó folyókról, természetes vagy mesterséges tavakról, nem lehetséges szabadon fürdőzni. A magyar jogszabályok kifejezetten szabálysértésként nevesítik a tiltott helyen fürdést – hívja fel a figyelmet a DAS szakportál.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy a magyar jogszabályok, különösen a szabálysértési törvény kifejezetten szabálysértésként nevesíti a tiltott helyen fürdést. Ennek elsődleges oka a biztonság és az emberi élet védelme. A fürdőzésre kijelölt helyeken tipikusan jelen van a baj esetén szükséges segítség, megfelelően körbe kerített vagy kibójázott, és a vízi közlekedés elől elzárt, védett terület.

Kép: Pixabay

Főszabály, hogy szabad vizekben, legyen szó folyókról, természetes vagy mesterséges tavakról, nem lehetséges szabadon fürdőzni. Ezt a fürdőzésre kijelölt helyeken lehetséges megtenni.

A fürdés ugyanakkor – a teljesség igénye nélkül – kifejezetten és nevesítetten tilos a hajóutakon, az azt jelző bóják, a hidak, vízlépcsők, vízimunkák, kikötők 100 méteres körzetében. Szintén tilos fürdeni az egészségre ártalmas vizekben, ott, ahol ezt kifejezetten tiltó tábla jelzi, valamint a határvizekben, folyókban.

Amennyiben a fürdőzésre előírt szabályokat megszegjük, úgy akár a rendőrség, akár a közterület-

Oda megyünk nyaralni, ami jól néz ki az Instagramon
A negyven év alattiak kétharmada világszerte a közösségi médiumokban közzétett posztokból merít ötleteket a nyaraláshoz, a tizenévesek pedig tízből hatan az alapján választanak úticélt, hogy mennyire lesz könnyű az átélt élményekből népszerű Instagram posztot készíteni.
felügyelet, vagy a természeti és a halászati őr is bírságolhat a helyszínen. Itt lényeges a tettenérés, és amennyiben az érintett személy azt elfogadja, akkor további jogorvoslatra nincs lehetősége. Ellenkező esetben, a hatóság szabálysértési eljárásban vizsgálja a felelősséget, és akár 150.000,- Ft-ig terjedő bírság kiszabására is sor kerülhet.

A fentiek jól mutatják, hogy milyen súlyos következménye lehet annak, ha nem megfelelő helyen fürdik valaki, arról nem is beszélve, hogy micsoda kockázattal járhat ez az élete és biztonsága szempontjából.

hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo