A terrortámadásokban is lehetőséget láttak a nyerészkedők

Franciaországban megpróbálták levédetni a Pray for Paris szlogent a terrortámadások után. A francia Szellemi Tulajdon Hivatala természetesen elutasította kérelmet.

Franciaország Szellemi Tulajdon Hivatala (INPI) számos, a „Je suis Paris” és „Pray for Paris” megjelölésekre vonatkozó védjegy-lajstromozás iránti kérelmet utasított el az elmúlt napokban.

November 20-i közleményében az INPI az elutasított kérelmek indokaként azok közrendbe ütköző mivoltát jelölte meg, hangsúlyozva, hogy a 2015. november 13-i párizsi terrortámadások tükrében e megjelöléseket ne használhassa senki kereskedelmi célokra, azaz senki ne húzhasson hasznot a „Je suis Paris” és „Pray for Paris” megjelölésekből, amelyeket mások a Párizsban történt terrortámadást követően írtak ki közösségi oldalaikra együttérzésük, részvétük kifejezésére.

Jean-Baptiste Bourgeois, francia ügyvéd szerint az INPI a közrendbe ütközésre való hivatkozással ezúttal sokkal jobb jogalapot talált a beadott védjegy-lajstromozási kérelmek elutasítására, mint ez év januárjában, a mintegy 50 darab „Je suis Charlie” megjelölés védjegykénti bejelentésekor, ahol az INPI a „Je suis Charlie” megjelölés széles körű használata miatt egy másik védjegy-lajstromozást kizáró abszolút okra, a megkülönböztető képesség hiányára utalt.

„Megjegyzendő, hogy a magyar és az európai védjegyjog rendszerében is megtalálhatóak ugyanezek az abszolút kizáró okok, amelyek fennállta esetén mind a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, mind a közösségi védjegyekkel foglalkozó Belső Piaci Harmonizációs Hivatal el kell, hogy utasítsa hivatalból az ilyen kizáró okokba ütköző, védjegyként történő lajstromozásra benyújtott kérelmeket.” – mondta el Hennelné dr. Komor Ildikó ügyvéd, védjegyjogi szakértő.

Milliókat kereshettek volna, ha nem hibáznak
Egy sikeres fejlesztés gazdaggá és híressé teheti azt, aki kitalálja. Sok mindenki által ismert, naponta használt termék vagy ikon azonban nem segítette így feltalálóját, mivel nem védték le. Összeszedtünk néhány igazán híres találmányt, amelyek többsége így sem nevet, sem vagyont nem hozott annak, akinek a létét köszönheti.

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo