A 22 éves Tisztelt Ász! tenisztornán köszöntötték Farkas Bertalan első magyar űrhajóst űrrepülésének 40. évfordulóján

1998-ban, az első Tisztelt Ász! tenisztorna megrendezésekor már 18 év telt el Farkas Bertalan első (és a mai napig egyetlen) magyar űrhajós űrutazása óta.

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vasárnapi esemény érdekes színfoltja volt, amikor a tenisztorna résztvevői, egyben a Parlament Sportegyesület képviseletében Csampa Zsolt elnök és dr. Szűcs Lajos alelnök ünnepi tortával köszöntötte mindannyiunk Farkas Bercijét. Elgondolkodtató volt látni, hogy az ünnepléskor voltak, akik a fiatalkori emlékeiket idézték a 80-as évek elejéről, és voltak, akiknek az jutott eszükbe, hogy akkor még nem is éltek…

A pandémia elleni fokozott óvintézkedések mellett került sor a parlamenti képviselők, az állami vezetők, a volt országgyűlési képviselők, és az exminiszterek részvételével megrendezett 43. Tisztelt Ász! páros teniszversenyre vasárnap, a Park Teniszklubban. Homlok-hőmérés, kézfertőtlenítő-állomások, szájmaszkok fogadták a résztvevőket, na meg a kézfogást kerülő köszöntést ajánló plakátok. A résztvevők megfogadták a tanácsokat: a mérkőzések végén ökölpacsival, vagy a teniszütők összekoccintásával köszöntötték egymást a játékosok.

Üldögélni sem volt kellemes a 35 fokos hőségben, nemhogy pörgős labdameneteket játszani. A nyár legmelegebb napján mégis sok nagy iramú, kiélezett mérkőzést vívtak a versenyzők mind a 8 ágon. A résztvevők között volt az országgyűlési képviselők közül Dankó Béla, dr. Szűcs Lajos (mindketten FIDESZ-MPSz) és Molnár Gyula (MSZP), a helyettes államtitkárok közül pedig dr. Beneda Attila (EMMI), Csampa Zsolt (BM), Vartus Gergely (ITM). Egy-egy megyei kormánymegbízott és közgyűlési elnök mellett hét egykori FIDESZ-MPSz-es-, nyolc egykori MSZP-s-, és egy volt SZDSZ-es parlamenti képviselő ragadott teniszütőt, valamint tizenhárman a volt miniszterek és állami vezetők közül.

A verseny jól megérdemelt díjait Forgács István versenyigazgató, Csampa Zsolt a Parlament SE elnöke, dr. Szűcs Lajos, a Parlament SE alelnöke, Farkas Bertalan első magyar űrhajós, Scherer Zsolt a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal elnöki kabinetjének igazgatóhelyettese, a MEKH sajtófőnöke, Érsek-Csanádi László, a Porsche Hungária Kft. közületi értékesítési igazgatója, Nagyiványi Tamás, a Basic Line Kft. ügyvezető igazgatója, Rácz Róbert, az Izsáki Házitészta Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója, Justin István, a Szamos Marcipán Kft. ügyvezető igazgatója és Székely Sarolta a Piac és Profit főszerkesztője adták át. A rendezvény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt.

Kiemelt támogatók: E.ON Hungária Zrt., Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal, NKM Nemzeti Közművek Zrt. Támogatók: Porsche Hungária Kft., Izsáki Házitészta Termelő és Kereskedelmi Kft., Basic Line Kft., Szamos Marcipán Kft., Park Teniszklub Média támogatók: Mix Magazin, mfor.hu, privátbankár.hu, piacesprofit.hu Az esemény szervezője: Parlament SE, HGS PR Ügynökség

A 43. Tisztelt Ász! tenisztorna első helyezettjei voltak: Agassi ág: Sonkodi Balázs – Justin István Becker ág: Vartus Gergely – Zsombor Zoltán Borg ág: Sági István – Tanka Attila Federer ág: Tóth Ferenc – Balázs György Sampras ág: Beneda Gábor – Velkey György Nadal ág: Puch László – Baja Ferenc Djokovics ág: Varga Zoltán – Juhász Ferenc Murray főág: Lakos Imre – Pakányi Pál

Véleményvezér

Egyre fegyelmezetlenebb költségvetés

Egyre fegyelmezetlenebb költségvetés 

Hol van már 2019, amikor az év végén is még nulla körül forgott az államháztartás egyenlege.
Tele vannak a raktárak tisztán elektromos autókkal

Tele vannak a raktárak tisztán elektromos autókkal 

Meglepetésre nem fogynak olyan mértékben a tisztán elektromos autók az Egyesült Állmokban, ahogy várták. Klasszikus túltermelési válság jelei érzékelhetőek.
Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe

Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe 

Súlyos következményei lehetnek, ha komolyabb kétségek merülnek fel a magyar statisztikai adatok megbízhatóságával kapcsolatban.
Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények

Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények 

Egy olyan ország tanulói nyertek Európában, ahol még néhány évtizeddel ezelőtt a sötét kommunizmus tombolt. 
Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok

Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok 

Az egykor gyarmati sorban szenvedő oly elmaradott ázsiai országok igazán szépen felzárkóztak Európához a személyes vagyonokat tekintve.
Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott

Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott 

Leesett az első nagyobb decemberi hómennyiség. Nagyon vigyázzanak magukra, el ne csússzanak és el ne törjék a lábukat, mert nem biztos, hogy a mentő időben odaér. Elképesztő történet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo