hirdetés

Sokat lehet spórolni a bankköltségeken

Évente 20-30 ezer forintot is meg lehet spórolni, ha igényeinknek megfelelő folyószámlát és bankkártyát választunk, és azokat tudatosan használjuk – állítja Gergely Péter, a BankRáció.hu szakértője.
hirdetés

Csak azzal évi 4-5 ezer forintot lehet megtakarítani, ha dombornyomott helyett elektronikus bankkártyát választunk. Az internetes oldalon közölt adatokból ugyanis kiderül, hogy az elektronikus bankkártyák díja jellemzően évi 1-2 ezer forint, miközben a dombornyomottaké 4-20 ezer forint között mozog.

Még jelentősebb a két kártyatípus letiltási díja közötti különbség: míg ez a dombornyomottaknál 10 ezer forintba kerül, addig az elektronikusoknál 1-2 ezer forinttal megúszható. A BankRáció.hu szakértője szerint ezért ha nem vagyunk biztosak benne, hogy elveszett a kártya, akkor célszerűbb annak napi felvételi limitét telefonon nulla forintra módosítani, amíg meg nem győződünk az elvesztéséről.

Postán semmiképp sem érdemes pénzt felvenni

Még több pénzt lehet spórolni a készpénzfelvételeken – mondja Gergely Péter. Szerinte soha nem érdemes postán pénzt felvenni, mert az legalább annyiba kerül, mint a bankautomaták használata. Emellett a kártyát kibocsátó bank készülékeinél sokkal olcsóbban lehet pénzhez jutni, mint más szolgáltatókéinál.

Összehasonlító alkalmazások
A BankRáció.hu péntektől, elérhető bankszámla kalkulátora segítségével nem lehet abszolút értelemben legolcsóbb folyószámlát és bankkártyát találni, ám mindenki megkeresheti az igényeinek és felhasználási szokásainak leginkább megfelelő szolgáltatást – hangsúlyozza a portál munkatársa. Szerinte soha nem egy díjat, hanem a havi és éves díjak összegét érdemes összevetni a válogatás során.
A pénzügyi termékek választásánál mindig különösen fontos az alapos tájékozódás. A lakossági termékekről széleskörű tájékoztatás érhető el egyebek mellett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének oldalán is. (A témáról bővebben innen tájékozódhat!)
Akik gyakran vesznek fel készpénzt érdemes olyan folyószámlát választaniuk, amelyiknél havonta 1-2 alkalommal díjmentes ez a szolgáltatás.

Drága az sms

A szakértő szerint komoly mértékben megnövelheti a számla- és kártyahasználatot a bankkártyás vásárlásokhoz kapcsolódó sms-ek díja. Azok ugyan többnyire csak 20-40 forintban kerülnek, de már napi 1-2 vásárlásnál havi ezer forint körüli költséget jelentenek.

Azoknak, akik gyakran vásárolnak bankkártyával, Gergely Péter azt javasolja, olyan csomagot válasszanak, amelyiknél a havi fix díja van az sms-es értesítéseknek. Az értesítésekről azonban szerinte nem érdemes lemondani, mivel segítségükkel azonnal megtudhatjuk, ha a kártyát, vagy annak klónját illetéktelenül használná valaki.

 

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo