Hozzájuthatnak értékpapírjaikhoz a Quaestor-károsultak

Befejeződött a Quaestor Értékpapír Zrt. vagyonfelmérési vizsgálata: a nem valós kötvények kivételével az ügyfelek értékpapírjai maradéktalanul rendelkezésre állnak, kiadhatók - közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) kedden.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Kép: Pixabay

A felszámoló ugyanakkor megjegyzi, hogy a pénzeszközöknél hiány mutatkozik, ezért "homogén csoportot" kell képezni, és ebből arányosan meghatározható az egyes ügyfeleknek kiadható összeg. Homogén csoporton a minden egyedi jellemzőjében, például lejáratban, kamatozásban azonos tulajdonságokkal rendelkező eszközöket értik a vonatkozó jogszabály alapján.

A Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolási eljárásában a vagyonvizsgálat megállapította, hogy az ügyfelek pénzügyi eszközei – a nem valós kötvények kivételével - maradéktalanul rendelkezésre állnak, ideértve a korábban közzétett és akkor még vizsgálat tárgyát képező értékpapírokat is. (A fiktív kötvények tulajdonosait a Beva kártalanította.)

Az ügyfelek pénzeszközeinek felmérése is megtörtént, így meg lehet határozni a felszámolási vagyonba nem tartozó, ténylegesen kiadható összes pénzeszköz nagyságát. A közlemény szerint a felszámoló minden lehetséges intézkedést megtesz a hitelezői érdekek védelmében. Ezt szolgálja a felszámolási vagyon védelme és növelése, e törvényi kötelezettségének eleget téve a felszámoló többek között a követeléseket behajtja, és az igényeket érvényesíti. Az elmúlt hetekben a követelések kezelése körében a negatív pénzszámla egyenleggel rendelkező ügyfeleket a felszámoló fizetésre szólította fel.

Az igényérvényesítés körében pedig a felszámoló a csődtörvény megtámadási rendelkezései alapján értékelte a felügyeleti biztosi szakaszt közvetlenül megelőzően kötött jogügyleteket, és ezen értékelések tükrében megteszi a szükséges lépéseket - olvasható a közleményben. A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának és a Befektető-védelmi Alapnak (Beva) a legutóbbi közlése szerint augusztus 10-ig közel 29 ezer Quaestor károsult ügyfélnek több mint 79 milliárd forint kártalanítási összeget fizettek ki.

A biztonság az első – de hol találjuk?
A brókerbotrányok kapcsán remélhetőleg a magyar cégek életében egyre hangsúlyosabb szerepet kap, hogy jól meggondolják, hol nyitnak számlát, és a jövőben nagyobb mértékben fogják áthelyezni befektetéseiket a megbízhatóbbnak hitt pénzintézetekhez.

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo