hirdetés

Próbálják titkolni, de hibák vannak a Boeing másik gépénél is

A Boeing leállított 737 Max 8 típusú utasszállítói mellett az amerikai gyártó egy másik gépénél, a 787-es Dreamlinernél is fenyegethetnek veszélyes gyártási hibák.
hirdetés

A Der Spiegel munkatársai világszerte utána jártak a Boeing gépek gyártási problémáinak, mivel két 737 Max 8 összesen 380 halottat követelő lezuhanása után a rendkívül elterjedt, világszerte sok légitársaság által használt típus gépei azóta sem szállhatnak fel.

pixabay.com

Mint most kiderült, a Boeing egy német származású munkatársa már régebben jelezte, hogy biztonsági hibák vannak a konszern egy másik népszerű gépe, a Dreamliner gyártásánál. A szakember, aki a gép gyártási folyamatának ellenőrzéséért volt felelős, júniusban megismételte észrevételeit az EASA, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség előtt – nyilván azért, mert nem bízott a repülésbiztonsági ügyekben illetékes amerikai kormányszervezet, az FAA munkájában.

Jelzései szerint beszállítók, amelyektől a gép törzsének középső része, vagy a szárny

Leszállópályán a Boeing
A Boeing 737 Max típusú gépeinek a két katasztrófát követő repülési tilalma eddig kerek egy milliárd dolláros kárt okozott a repülőgépgyárnak. Remény van viszont arra, hogy jóváhagyják a gépek szoftverének módosítását.
hordozófelületei származtak, egyáltalán nem ellenőrizték, megfeleltek-e azok az előzetesen kikötött minőségi előírásoknak és tulajdonságoknak. Ami azt jelenti, hogy lehetnek bennük hibák, ám azokat ennek ellenére beépítették.

A német magazin által az információszabadsági törvény alapján megszerzett, az FAA-nál befutott jelzésben a bejelentő arról is tájékoztatta a hatóságot: a Boeing vezető menedzserei annak idején utasítást adtak: tartsák titokban a felmerült problémákat, hogy megkaphassák a Dreamliner repülési engedélyét. Az ügyről egyébként már áprilisban hírt adott a The New York Times, azzal, hogy a gyártó North Charlestonban lévő üzemében készült gépekkel kapcsolatosak a problémák. A Boeing – akárcsak a 737 Max esetén – cáfolta, hogy bármilyen probléma merült volna fel a géppel kapcsolatban.

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo