hirdetés

Pályázatok, támogatások: összeszedtük, mire szerezthetnek most pénzt a cégek

A koronavírus-járvány harmadik hullámának kellős közepén sincsenek egyszerű helyzetben a vállalkozások, éppen ezért megnéztük, milyen forrásokat, pályázati lehetőségeket jelentettek be számukra az elmúlt napokban, hetekben.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

(Fotó: Pixabay)

Ágazati bértámogatás: március végéig igényelhetik dolgozóik munkahelyeinek megvédése érdekében az erre a hónapra járó ágazati bértámogatást a koronavírus miatt újabban átmeneti bezárásra kényszerült vállalkozások. A március 8-tól bezárni kényszerülő vállalkozások közül az utolsó adatok szerint néhány nap alatt már közel négyszázan adtak be kérvényt mintegy ezer munkavállaló után, mintegy 110 millió forint értékben. E cégek 2021. március 31-éig nyújthatják be igényléseiket. A részletes pályázati kiírás itt található meg. A szállásadók, turizmus-vendéglátásban dolgozók kérvényeit továbbra is április 10-ig várják a kormányhivatalok.

Program egészségipari vállalkozásoknak: a felhívás célja azon mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása, amelyek egészségipari termékek gyártása terén terveznek fejlesztéseket, kapacitásbővítő beruházásokat. A jelentkezők 30 millió és 2 milliárd forint közötti feltételesen visszatérítendő támogatásra pályázhatnak, 35-80 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az előminősítés megszerzésére az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. oldalán van lehetőség március 17-31. között. További részletek és regisztráció itt és itt.

Magánszálláshely-pályázat: a járvány miatt szeptember 30-ig meghosszabbították az egyéb és magánszálláshelyek fejlesztésére kiírt pályázaton elnyert támogatások felhasználási határidejét. Az MTÜ a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel közösen 2020 nyarán hirdette meg a magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése című, a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében megvalósuló pályázatot. A kiíráson 14 ezer szálláshely 42 milliárd forint támogatásban részesült, szobánként legfeljebb 1 millió forint volt igényelhető.

Női vállalkozók, startupperek támogatása: a Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures tőkebefektető társaság az idén harmadik alkalommal hirdette meg a StartupHER programot, amelyre április 9-ig jelentkezhetnek innovatív, egyedülálló ötletükkel saját vállalkozást működtető, vagy annak beindítását fontolgató nők, továbbá azok, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, vagy épp hosszabb szünet után gondolkodnak az újrakezdésen. A sikeres jelentkezés egyik fontos eleme az együtt dolgozó csapat, amely rendelkezik az összes szükséges kompetenciával ahhoz, hogy a vállalkozást sikerre vezesse.

Pályázati társasházak távfűtés-korszerűsítésére: Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 3 milliárd forint keretösszeggel vissza nem térítendő támogatást ad a távhőszolgáltatásban érintett lakásszövetkezeti- és társasházi lakások fűtéskorszerűsítésére. Pályázni március 16-án a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb augusztus 31-ig lehet itt. 

Agrárbiztosítási díjtámogatás: tavaly ötmilliárd forintról hétmilliárdra, idén pedig további négy milliárddal nőtt a mezőgazdasági biztosítások díjához nyújtott támogatás keretösszege. a gazdálkodók – a biztosított növénykultúrától, illetve a káreseményektől függően – most is háromféle konstrukció közül választhatnak, a díjtámogatásra pedig április elejétől pályázhatnak. 

Pályázat sertés-és baromfitartóknak: április 26-tól ismételten megnyílik az állattartó telepek járványvédelmi korszerűsítésére kiírt pályázat. Az eredetileg 2 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett kiírásra immár közel 4 milliárd forint támogatást hagyott jóvá az irányító hatóság.

Pályázat állattartóknak és kertészeknek: 45 milliárd forintos keretösszeggel az első kiírások már áprilisban megjelennek, először a kisebb állattartók fejlesztéseinek felhívása, majd a kertészek gyümölcs- és gyógynövényültetvény-telepítését segítő pályázat.

Keresik az ország leginspirálóbb vállalkozóit: az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójára május végéig lehet jelentkezni. A díjra vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek pályázhatnak hat kategóriában, legalább 15 hónapja működtetett programjaikkal.

 

 

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo