Négy dolog, amire ügyelni kell a részmunkaidős kollégánál

A részmunkaidőben, vagy netán otthonról dolgozó kollégának kevesebb, míg utóbbi esetben nem annyira kötött idejű munkaóra áll a rendelkezésére. Így nekik nagyobb szükségük van arra, hogy világosan meghatározzuk a szerepüket és feladataikat. Emellett a motiválásuk és az irányításuk módja is eltérhet a szokásos munkarendben dolgozókétól. De fontos részei lehetnek a csapatunknak, így érdemes figyelni rájuk.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Szabályozás

A törvény a részmunkaidőben és távmunkában dolgozók foglalkoztatását is szabályozza, ez időnként változik. Érdemes rendszeresen nyomon követni, ha szükséges a megállapodásokat módosítani, bérek, munkaidő szempontjából is frissíteni, ha szükséges. Legyünk naprakészek, így az egyéb jogi procedúráktól, ami az esetleges mulasztásokból adódna, megkíméljük magunkat és a cég költségvetését is. (Hogy mire kell külön ügyelni a részmunkaidőre vonatkozó szabályoknál, arról itt olvashat részletesebben!)

Kép:Pixabay

Pontos munkaköri leírás

Bár hetente rövidebb ideig (vagy otthonról) dolgoznak a részmunkaidős kollégák, de ez nem azt jelenti, hogy ne kellene pontos munkaköri leírást kapniuk. Szerepük, feladataik, és a határidők, a menetrendek legyenek világosak számukra is. Ha projekt alapú feladatokat kap egy részmunkaidős kolléga, akkor annak időtartamára osszuk be a feladatait, ha állandó részmunkaidős feladatokkal látjuk el, akkor pedig egy fix menetrendet kapjon. Ha világos ütemtervet készítünk, akkor magabiztosabban, kiszámíthatóbb környezetben dolgozik a kolléga, és ez hosszú távon okozhat megelégedést, de nem csupán az ő, a mi oldalunkról is. Hiszen a csapatban minden típusú munkaerőnek helye és szerepe van, így hasznos a vállalatnak.

Kultúraváltás nélkül csak álom a részmunkaidő
Jelentősen kevesebben dolgoznak részmunkaidőben itthon az uniós átlagnál. Pedig ez az atipikus forma elvileg a munkáltatónak és a munkavállalónak is sok előnyt jelenthet. A szakemberek szerint az anyagi bizonytalanság és a bizalomhiány is fontos gát, a munkahelyi kultúrának kéne változnia.
A munkaidő tisztelete

A részmunkaidős alkalmazottak korlátozott számú órát töltenek a munkahelyen hetente. Lényeges és gyakran kritikus pont, hogy mindenki tartsa tiszteletben, hogy a részmunkaidős munkatársai mennyi időt dolgoznak az irodában. Ám ha a folyamatokat időtakarékosan építjük fel, a kevés még több lehet. Az is fontos, hogy a kollégák se töltsenek többet a kávékonyhában, mint a munkájukkal, tehát koncentráltabban osszák be a részmunkaidős óráikat.

Motiváció fenntartása

Az alkalmazottak egyénileg is fontosak nekünk, nem csak csapatként, ez nagyon fontos. A részmunkaidős kollégák is kapjanak legalább annyi figyelmet, mint a többi munkatárs. Akár egy személyes „felhasználói kézikönyvet” is létrehozhatunk magunknak, amiben vezetjük, hogy kivel, milyen vezetési stílus, kommunikációs a nyerő, kinek mik a céljai, szenvedélyei, mi iránt érdeklődik szenvedélyesen. Csináljuk ezt a kollégákkal közösen. Ha megértjük az alkalmazottainkat, a kommunikációs is jobb lesz köztünk.

Ideje felfogni végre: a távmunkáé a jövő
Részmunkaidő, táv- vagy otthon végezhető munkák – mindegyik nagy segítség lehet a kisgyermekes szülőknek, vagy a családnak segíteni akaró nagyszülőknek. Egyben persze nagy könnyebbség a cégeknek és a magyar gazdaságnak is. Az utóbbi években egyre inkább élnek a hazai munkáltatók is ezzel a máshol már jól ismert és használt lehetőséggel, de az elterjedéshez a cégvezetők és a dolgozók hozzáállásán is változtatni kellene.

Véleményvezér

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.
Mellár Tamás otthagyja a református egyházat

Mellár Tamás otthagyja a református egyházat 

Balog Zoltán személye sok református számára elfogadhatatlan.
Forrong a református egyház a pedofil-ügy miatt

Forrong a református egyház a pedofil-ügy miatt 

Amíg marad a református egyház jelenlegi vezetése, addig lemond lelkipásztori fizetés-kiegészítéséről
Lecsúsztunk az OECD inflációs listáján, már Ausztria is előttünk

Lecsúsztunk az OECD inflációs listáján, már Ausztria is előttünk 

Kiszámíthatóbb gazdaságpolitikára lenne szükség.
Taxis balhé tört ki Romániában

Taxis balhé tört ki Romániában 

Ki lesz az erősebb? A hagyományos taxisok, vagy az utazásmegosztók?
Az euróövezet inflációja a szankciók ellenére nem mutat rossz képet

Az euróövezet inflációja a szankciók ellenére nem mutat rossz képet 

A kormánypropaganda a magyar csúcsinfláció miatt a szankciókat okolta, de a számok világméretű összehasonlításban ezt nem igazolják.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo