hirdetés

Négy baljós jel, hogy elavult az ERP-rendszer

Az egyre terjedő felhő alapú számítástechnika és vállalati technológiák új lehetőségeket nyitottak a vállalatok előtt a munkatársaikkal, ügyfeleikkel, szállítóikkal és egyéb üzleti partnereikkel való kapcsolattartásban. A vállalati ERP rendszerek azonban a fejlődés ellenére sok helyen elöregedtek, és inkább hátráltatják az üzleti növekedést.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

A legfontosabb jel: túl sok vele a baj - Kép: Flickr.com

A Mint Jutras elemző cég által készített felmérés szerint „ha egy üzleti jellegű változás csak közepes mértékű beavatkozást igényel is egy ERP rendszerben, az így okozott zavar az üzletmenetben romboló hatású: 15 százalékos árbevétel-kiesést okozhat egy elhalasztott termékbevezetés miatt, 15,8 százalékos csökkenést a piaci értékelésben és akár szintén 15 százalékos csökkenést az ügyfél-elégedettségben. A rendszermódosítások költsége ráadásul nemcsak direkt módon jelentkezik, hanem olyan indirekt költségelemeket is tartalmaz, mint például a termelékenység-csökkenés. Az ERP-vásárlási döntések során tehát mérlegelni kell, hogy a választott megoldás képes lesz-e követni a folyamatos változások működésre gyakorolt hatásait.

4 baljós jel

1. A vállalati folyamatok alkalmazkodnak a rendszer működéséhez, ami az eredményesség csökkenéséhez vezet.

A vállalatok túl sok időt töltenek azzal, hogy folyamatosan újratervezik üzleti folyamataikat annak érdekében, hogy azok illeszkedjenek meglévő ERP rendszerükhöz.

2. Gombamód szaporodnak az áthidaló megoldások

Amikor a munkatársak egyre gyakrabban támaszkodnak különféle manuális rendszerekre a napi munkavégzés során – ami egyébként a meglévő rendszer folyamattámogatásának részét kellene, hogy képezze, itt az ideje a váltásnak. A nehezen módosítható ERP veszélyes mértékben követhetetlenné teszi az üzleti folyamatokat. Minél több változásnak van kitéve a vállalat – növekedés, terjeszkedés, felvásárlás, új termékek bevezetése stb. –, a cégvezető annál kevésbé lesz képben. A szükséges üzleti információk hiánya egyre nagyobb problémává válik,

Hogyan tegyük ERP-képessé a cégünket?
Vajon az ön cége elérte már azt a szintet, amikor ERP rendszert kell bevezetni? Mert van olyan vállalkozási szint, amikor nélkülözhetetlen egy megfelelően működő és valós információkat szolgáltató háttér, azaz egy ERP.
függetlenül attól, mennyi táblázatos kimutatással és manuális megoldással próbálja ezt áthidalni.

3. Túl erős a függés az ERP rendszer szállítójától

A legtöbb ERP nem képes automatikusan támogatni az üzleti változásokat, és a változáskövetés miatt szükséges bármiféle változtatás a rendszerben csak jelentős, bonyolult és költséges programozási szintű munkával érhető el. Ezért van az, hogy a „nagy ERP szállítók” ügyfelei egyszer csak arra ébrednek rá, hogy teljes mértékben függővé váltak szoftverszállítójuktól.

4. Az innováció hiánya

Napjaink üzleti világában a szoftverszállítóknak innovatív termék- és szoftverelérési stratégiákat kell kidolgozniuk. De mit jelent ma az innováció?

– Olyan mobil és közösségi applikációkat, amelyek előnyösek lehetnek a vállalkozás számára.

– Leegyszerűsítik a jövőben elképzelhető upgrade-folyamataikat, annak érdekében, hogy több hozzáadott értéket adjanak rövidebb idő alatt, és költséghatékonyabbak legyenek.

– Képes olyan rugalmas szoftverelérési opciókat felkínálni, mint például a cloud infrastruktúrára történő gyors és költséghatékony átállás.

Forrás: UNIT4 CODA Hungary Kft.

PC-matuzsálemek helyett BYOD a divat
A saját eszközök növekvő népszerűsége azt jelenti, hogy a kkv-knak biztonsági kockázatokkal kell szembenézniük. Az is igaz, hogy amit a munkavállalók bevisznek, az modernebb és gyorsabb, mint a kkv-k saját eszközparkja.
hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo