hirdetés

Új időszámítás kezdődik a Facebook-on

Március 4-től a Facebook a háromszintes struktúrára vált, ami azt jelenti, hogy a kampányokon belül megjelennek a hirdetés csoportok (Ad Set), és csak ezeken belül lesznek maguk a hirdetések. A változások segítségével jobban célozhatók lesznek a hirdetések a közösségi oldalon.
hirdetés

Mától új időszámítás kezdődik a legnagyobb közösségi oldalon. Mint azt korábban megírtuk, mától ugyanis új hirdetési struktúra él a Facebook-on.Az átállás március 4 és március 30 között fog megtörténni, és onnan fogjuk észrevenni, hogy megjelenik egy tutorial a hirdetési fiókunkba, a hirdetések pedig bekerülnek a kampányokon belül egy hirdetési csoportba. Az átállás nem fogja érinteni a hirdetés megjelenést, a teljesítményt, és a korábbi adatok is elérhetők maradnak. Az új struktúra létrehozása meg fog jelenni a webes hirdetés kezelőben, a Power Editorban és a külső hirdetés kezelő eszközökben is - olvasható a facebooktippek.hu legfrissebb blogbejegyzésében.

Forrás: Facebooktippek.hu

Kampány: egy hirdetési célhoz tartozó hirdetéseket érdemes ideszervezni

Hirdetés csoport (Ad Set): Itt állíthatod be a hirdetési keretet, az időzítést, és egy hirdetési csoportba érdemes szervezni az ugyanolyan célzási beállítású közönségeket is, például azokat a hirdetéseket, amiket azok látnak, akik a boltod közelében laknak.

Hirdetés: minden csoportban több hirdetés lehet, különböző kreatívval, szöveggel, linkkel, videóval. Továbbra is ezen a szinten lehet beállítani a célzást és a licitet a hirdetésekhez.

11 Facebook kampánytípus, amit a legtöbb cég nem ismer
A legtöbb hazai vállalkozás még csak most kezd megismerkedni a legnagyobb közösségi oldal nyújtotta lehetőségekkel és jellemzően csak néhány célra használják a kínálkozó felületeket, pedig a lehetőségek száma óriási.
Ha például egy szállodalánc tulajdonosa akar hirdetni, akkor beállít három hirdetési célt:

Weboldal forgalom növelés

Márka ismertség növelés

Heti ajánlatok promótálása

Az új kampánystruktúrában mindegyik célnak létrehozhatunk egy önálló kampányt.

A következő lépésben a kampányon belüli hirdetés csoport létrehozásnál meghatározzuk a közönséget, például a weboldal forgalom növelő kampánynál az egyik hirdetési csoport a hírlevél feliratkozóknak fog szólni, a másik hirdetés csoport pedig azoknak, akik a hotel környékén található látnivalók iránt érdeklődnek.

Végül elkészítjük mindegyik hirdetési csoportban a hirdetéseket, amiben érdemes arra figyelni, hogy mindegyik hirdetés ugyanazokat a célzási beállításokat használja, de különböző képekkel, linkekkel, videókkal. Így könnyen ki tudjuk tapasztalni, hogy melyik közönség beállításhoz (célzáshoz), melyik hirdetés illik, és folyamatosan tudjuk növelni az eredményeket.

Vagyis nagyjából így fog kinézni egy hirdetési fiókunk a Facebook példája alapján:

Forrás: Facebooktippek.hu

 

hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo