hirdetés

Ma te is Szeresd az ügyvéded!

Az Egyesült Államokban minden év november első péntekje a szeresd a jogászod nap. A „Love Your Lawyer Day” már 15 éve létezik a tengerentúlon, ugyanakkor az idei az első alkalom, hogy az Amerikai Ügyvédi Kamara hivatalosan is a kezdeményezés mellé állt.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Kép: Pixabay

A „Szeresd az ügyvéded” nap azért indult, mert a jogászok közmegítélése látványosan romlott az elmúlt évtizedekben az Egyesült Államokban.  A Pew Research Center által végzett kutatás 10 szakma közül a jogászt találta a társadalom számára legkevésbé hasznosnak. Egy Gallup felmérés szerint az emberek 21%-ban tartják őszintének és etikusnak az ügyvédeket - hívta fel a figyelmet az arsboni jogi folyóirat.

A jogászoknak annyira rossz a híre, hogy még egy non-profit szervezet is létrejött a társadalmi megítélésük javítására (ALPIA, vagyis American Lawyers Public Image Association, ami Amerikai Jogászok Pozitív Társadalmi Megítéléséért Szervezetként fordítható). A 2000-ben alapított szervezet szerint ők az egyetlen olyan csoportosulás a világon, amelynek célja a jogászok PR-ján javítani.

A jelenség Magyarországra is begyűrűzött: a GKI 2013-as felmérése szerint a szakmák „megbízhatósági” versenyében egyre hátrébb csúsznak a jogászok, ügyvédek. Míg 2008-ban még a lakosság 60 százaléka tartotta megbízhatónak őket, addig 2013-ban már csak 53 százalék. A leggyakrabban egyébként ingatlanügyek és családi viták, válások miatt fordulunk a jogászokhoz.

Ügyvéd: ajánlásra
Az ügyvédi munka ugyanolyan bizalmi kapcsolatot feltételez, mintha egy orvossal vagy egy építésszel konzultálnánk. Az életünk egy részét bízzuk rájuk, akár az egészségünkről, a lakóhelyünkről vagy ügyvédek esetében mindennapjaink egy fontos eleméről legyen szó. De mi alapján keresünk magunknak jogi képviselőt?
hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo