Ingatlanhalmozók a láthatáron: mit vallottak be idén a női képviselők?

Ahogy lenni szokott, február 1-ig bezáróan leadták vagyonnyilatkozatukat az országgyűlési képviselők. Összeállításunkban kizárólag a női politikusok bevallásait néztük át, persze idén is találkoztunk néhány olyan nyilatkozattal, amely nem géppel, hanem kézzel – sokszor kibogarászhatatlanul – volt kitöltve. Ami ennek ellenére is kiolvasható volt: nem egy politikusnőnek 5-6, akár 8 ingatlan is van a nevén, de nem a magyar képviselőnők lesznek a jövő vállalkozóinak példaképei.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Demeter Márta, az LMP, Vadai Ágnes, a DK képviselője és Varga-Damm Andrea független képviselő (b-j) (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Bangóné Borbély Ildikó

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának MSZP-s alelnöke úgy tűnik, megszabadult 1 millió forintos lakáskölcsönétől és közel 100 ezer forintos autóhitelétől, amelyek a tavalyi nyilatkozatában még szerepeltek.  A négy évvel ezelőtt vásárolt Toyota Avensise viszont megvan, miközben céges érdekeltséggel továbbra sem rendelkezik, mint ahogyan ingatlan sincs feltüntetve a nevén. Képviselői tiszteletdíján felül hat havi összegét meghaladó készpénzként 3 millió forintot tűntetett fel. Ezúttal is részletekbe menően szerepelnek a párttól kapott juttatások, úgymint lakásbérlet, üzemanyagkártya, tiszteletíj, egy iPhone 5S, notebook, mobiltelefonok, mikrosütő, laminálógép, iratmegsemmisítő, több irodai bútor, kávéfőző és két vízforraló.

Bartos Mónika

A külföldi nyelvi kurzusokért felelős miniszteri biztosának - aki egyben a költségvetési bizottság fideszes alelnöke, a törvényalkotási, a honvédelmi és rendészeti, a külügyi és a nemzetbiztonsági bizottság tagja – négy ingatlan is szerepel a nevén. 28 évvel ezelőtt került a tulajdonába egy XIX. kerületi 45 négyzetméteres lakás, a XIV. kerületben is van egy örökölt, 39 négyzetméteres társasházi lakása.  Még mindig megvan a szentendrei nyaralója, amelyhez még 1989-ben jutott ajándékozás útján. Emellett Szentendrén van még 115 négyzetméteres telke is, ezt 20 évvel ezelőtt vásárolta. Autója egy 2014-es évjáratú Chrysler PT. Ezeken túlmenően nagyobb értékű ingóságokat nem írt be nyilatkozatába, tartozása és egyéb megtakarítása sincs. Miniszteri biztosként a havi bruttó 1,54 millió tiszteletdíján kívül 500 ezer forintot is kap.

Továbbra is egyedüli tulajdonosa a 2011-ben alapított Bavamona Nonprofit Kft-nek. A vállalat főtevékenysége a céginformációs adatbázis szerint „egyéb sporttevékenység”, 2019-ben 0 forint nettó árbevételt ért el.

A juttatások között 700 ezer forint értékű Lenovo márkájú laptop, 270 ezer forintos iPhoneX és telefonkártya szerepel. Biztosi feladatainak ellátásához pedig monitort, még egy laptopot, egy Apple iPad-et, hivatali autót és üzemanyagkártyát kapott.

Bősz Anett

A DK-s képviselőnő vagyonnyilatkozata szerint tavaly egy 126 négyzetméteres érdi családi házzal gazdagodott. A közel 50 millió forintba kerülő ingatlannak 1/5 részben lett a tulajdonosa. Ezen kívül nagy értékű ingóságként a 2019-ben vett Toyota Priust tüntette fel.

A képviselőnő szegényebb lett 1,8 millió forinttal. Tavaly 1450 euró mellett (nagyjából 520 ezer forint) még ennyi pénz tartott bankszámláján forintban, ezúttal már csak az előbbit tüntette fel. Mint ahogyan a 450 ezer forint készpénze is 380 ezerre apadt. Megvan még a diákhitele is, ebből úgy tűnik, semmit nem törlesztett egy év alatt: a 2019-es bevallásában is 500 ezer forint szerepelt.  Már nem tart órákat a Budapesti Corvinus Egyetemen, a 2019-es bevallása szerint innen bruttó 180 ezer forint bevétele származott.

A feltüntetett juttatások között több irodai bútor, egy Dell, egy Lenovo, egy Asus márkájú laptop, egy Samsung Galaxy S8-as és egy J5-ös mobil, nyomtató, benzinkártya és irodahasználat és tevékenységét segítő személyzet szerepel.

Csöbör Katalin

Az európai ügyek bizottságának tagjaként dolgozó fideszes képviselőnőnek továbbra is megvannak az alsózsolcai ingatlanjai: egyedüli tulajdonosa egy 1040 négyzetméteres telken álló 270 négyzetméteres lakóháznak és egy 2160 négyzetméteres gyümölcsösnek is, míg egy 714 négyzetméteres telken álló 80 négyzetméteres ház tulajdonjogán osztozik.  Vagyonnyilatkozatában szerepel egy 2018-ban vásárolt miskolci ház is, a telek alapterülete 626 négyzetméter, míg az épületé 160 négyzetméter. A 2015-ben vett Skodája is megvan még. Megtakarítást korábban nem tüntetett fel a bevallásában, mostanra lett 3,5 millió forintja a bankszámlán, miközben még 32,5 milliós összeggel tartozott egy pénzintézetnek, ez mostanra 31,73 millióra olvadt.  Juttatásként egy 270 ezer forintos iPhone, üzemanyagkártya, irodahasználat, a képviselőnő munkáját segítő személyzet, egy Dell notebook, HP nyomtató, 2 Lenovo laptop, több winchester, Samsung televízió, vízforraló és irodai bútorok.

Czunyiné Bertalan Judit

Komárom és környéke fideszes országgyűlési képviselője, az igazságügyi bizottság alelnöke 2018-ban örökölt több mint 10 ingatlant Bokodon teljes- vagy társtulajdonosként. A családi házon (140 négyzetméter) kívül ezek szántók, legelők, kertek és szőlők. Nagy értékű ingóságok között egy 2020-ban lízingelt (ennek összege 12,5 millió forint) Mercedes GLC-t tüntetett fel.


Czunyiné dr. Bertalan Judit (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A politikusnő továbbra is rendelkezik egy 10 millió forint értékű előtakarékossági életbiztosítással és egy 8 millió forintos életbiztosítással, valamint két kiskorú gyereke javára összesen 5,48 millió forint értékű Fundamenta Lakáskasszával is rendelkeznek, míg a tavaly vett Mercedes után az MKB-Euroleasing felé tartozást is feltüntetett. Juttatásoknál többek között mobiltelefon, laptopok, nyomtató szerepelnek.

Czunyiné Bertalan Judit juttatásai

Demeter Márta

Az LMP-s frakcióvezető-helyettes az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának alelnökeként is dolgozik. 2018-ban örökölt egy XIV. kerületi, 49 négyzetméteres társasházi lakást, amelyben egyedüli tulajdonosa. Emellett 3,8 millió forint megtakarítást (tavaly ez az összeg 1,64 millió forint volt ugyancsak takarékbetétben) írt be a vagyonnyilatkozatába. A képviselői tiszteletdíj mellett havonta 170 ezer forint bevételre tesz szert lakáskiadásból. Egyéb nagyobb ingósága nincs. Van viszont 20 millió forint hitele. A juttatásokat három oldalon keresztül sorolja, köztük olyan tételeket, mint irodai bútorok, IKEA könyvespolc, 3 részes kanapé, hűtőszekrények, mikrók, laptopok, törvény szerint járó üzemanyagkártya, irodabérlet és személyi keret.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo