Pest drága, Budakeszi is jó lesz a CSOK-osoknak

A budapesti ingatlanárak drágulásának köszönhetően 2016 első negyedévében jelentősen megnőtt a kereslet az agglomerációban található ingatlanok iránt a CSOK-ot igénylők körében. A City Cartel ingatlanközvetítő hálózat adatai alapján a vásárlók igyekeznek maximálisan kihasználni a jelenleg elérhető állami támogatási lehetőségeket és kedvezményeket, sokan CSOK-ból építkeznek.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kép:Pixabay

A családi otthonteremtési kedvezményt érintő februári jogszabályváltozások és az újépítésű ingatlanok áfájának csökkentésének, a hozzátartozó adó-visszatérítési támogatás lehetőségnek, illetve a budapesti ingatlanárak nagymértékű emelkedésének köszönhetően 2016 első negyedévében jelentősen megnőtt az érdeklődés az agglomerációban található ingatlanok, azon belül is az építési telkek iránt.

Az agglomerációban jellemzően a fővároshoz közeli, 20 km-es távolságon belül elhelyezkedő települések legnépszerűbbek a vásárlók körében. A legnagyobb érdeklődés a Budakeszin, Szentendrén és Dunakeszin található építési telkek iránt mutatkozik. A távolság mellett az elérhető tömegközlekedési lehetőségek, a főváros könnyű és gyors megközelíthetősége is fontos szempontot jelentenek ingatlanvásárlás során. Így például az utóbbi időszakban az Esztergom-Budapest vasútvonal megépítésének köszönhetően nőtt meg az érdeklődés az olyan Budához közelebb eső települések iránt, mint Üröm, Solymár, Pilisvörösvár vagy Piliscsaba.

A City Cartel adatai alapján a budai agglomerációban található építési telkek ára jelenleg 8.000-15.000 Ft/nm között mozog. A népszerűbb települések esetén az árak az átlagosnál magasabbak, így például míg Budakeszin 15.000-20.000 Ft/nm áron, Pilisvörösváron már 8.000-12.000 Ft/nm áron is találhatnak építési telket az érdeklődők.

Az agglomerációban ingatlant keresők túlnyomó többsége a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételével szándékozik vásárolni. Tekintettel arra, hogy a kedvezményt telekvásárlásra nem lehet fordítani, a CSOK igénylők meglehetősen árérzékenyek, így 10 millió Ft alatti - leginkább 3-5 millió forint közötti – összegért mevásárolható, 600-800 nm területű építési telkek keresettebbek körükben. A telekvásárláshoz szükséges önerőt a vásárlók megtakarításaikból fedezik.

„Az agglomerációs ingatlanpiacon meglátásaink szerint rövidtávon az építési telkek drágulása, egyes területeken - a megnövekedett keresletnek köszönhetően - a hiányára is fel kell készülni" – mondta el Vajnági Pál, a City Cartel Csoport ügyvezető igazgatója.

Nem jut el a vevőkig az áfacsökkentés hatása
Tombol a panelreneszánsz a kormányzati intézkedések és az uniós források hatására: az ingatlan a legnépszerűbb befektetés, az állami és banki lehetőségekkel tízmillió spórolható a vásárláson, és a CSOK erősen érezteti a hatását. Az áfacsökkentést nem érzik a vásárlók.
 

Véleményvezér

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo