Foci-vb az irodában – legyünk rugalmasak!

Jogosulatlan távolmaradás, ad-hoc szabadságigénylés, a közösségi média felfokozott használata munkaidőben – leginkább ezekkel a problémákkal találkozhat egy munkáltató a június 12-én kezdődött labdarúgó-világbajnokság óta.

A nagy sportesemények mindig kihatással lehetnek a munkahelyi szokásokra, ezért a július 13-ig tartó brazíliai labdarúgó-világbajnokság idején is érdemes számba venni, hogy a világbajnokság milyen kihívások elé állíthatja a munkáltatókat, és ezekre milyen megoldási lehetőségek állnak rendelkezésre. „Bár a munkáltató nem kötelezhető semmilyen engedményre világméretű sportesemények kapcsán, adhat bizonyos kedvezményeket a munkavállalóinak. Ilyenkor azonban figyelembe kell venni, hogy ne azok járjanak rosszul, akiket nem érdekel a foci” – mondja Torsten Braner, a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda partnere.

Néhány alapszabály betartásával el lehet érni, hogy a világbajnokság alatt se álljon le a munkavégzés, és a munkavállalók se érezzék azt, hogy aránytalan sérelmet szenvednek el.

Kép: SXC

Fő a következetesség és a munkafolyamatok zavartalan fenntartása

Egyrészről egyértelművé kell tenni a munkaidő alatti szünetek kezelését és nyilvántartását, következetesen kell kezelni a betegállomány kérdését, a jogosulatlan távolmaradást pedig következetesen kell szankcionálni. A sportesemények ideje alatt is nyilvánvalóvá kell tenni, milyen következményei lesznek, ha valaki alkoholt fogyaszt a munkahelyen, vagy ittasan jön dolgozni.

Másrészről érdemes megfontolni azt, hogy lehetővé tegyük-e a legfontosabb mérkőzések megtekintését a munkahelyi tévéken. „Ha a találkozót csak online lehet nyomon követni, akkor a hirtelen megnövekedett adatforgalom zavart okozhat a cég normális munkamenetében. Célszerű ezért ismételten felhívni a munkavállalók figyelmet a közösségi média, illetve a saját eszközök munkahelyi használatának előírásaira, hogy a mérkőzések nyomon követésével se sérüljenek a vállalati szabályok” – javasolja Torsten Braner.

Rugalmasan, de ne a többiek rovására

Amennyire lehet, a munkáltató legyen rugalmas a munkavállalók munkaidejére vonatkozóan. Így megengedheti, hogy egy dolgozó korábban végezzen, amennyiben korábban is kezdi meg a munkanapját. A foci-vb ideje alatt különösen fontos, hogy a munkáltatók és a munkavállalók nyíltan kommunikáljanak egymással, őszintén és világosan közöljék egymással az elvárásaikat.

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság mérkőzései magyar idő szerint az esti órákra esnek, ezért ehhez igazodva érdemes rugalmasan hozzáállni a munkaidő kérdéséhez. Fontos tudni, hogy a munkáltatót semmilyen jogszabály nem kötelezi, hogy figyelembe vegye, ha a meccsek miatt az alkalmazottjai korábban szeretnék befejezni a műszakot. „Ha mégis így tesz, szem előtt kell tartani azt is, hogy a sport iránt kevésbé érdeklődőknek is kedvezzen valamiképpen” – hívja fel a figyelmet Torsten Braner.

 

Véleményvezér

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.
Jó hír, mégsem pusztul el a világ

Jó hír, mégsem pusztul el a világ 

Sokan úgy gondolják, hogy addig létezik a világ, amíg vannak méhek.
Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen

Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen 

Hivatalos volt-e Orbán Viktor legutóbbi útja Amerikába?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo