hirdetés

Drága lesz a kapcsolat a NAV-val, támogatni kellene

A kormánynak támogatnia kellene a pénztárgépek és az adóhatóság online összekapcsolásához szükséges informatikai fejlesztést, illetve a szükséges gépcserét az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szerint.
hirdetés

A szövetség közleményében azt javasolja, hogy a kormány az előírt informatikai modernizációt vissza nem térítendő formában támogassa, európai uniós közösségi pénzből, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében.

Rábólintottak Matolcsy terveire
Az Országgyűlés hétfőn döntött arról a jogszabálycsomagról, amely a pénztárgépek NAV rendszerébe történő bekapcsolása mellett a tranzakciós illeték felemelését, a bankadó fenntartását, a nyugdíjjárulék-plafon eltörlését is tartalmazta.
Elég lenne 15 milliárd

Az IVSZ becslése szerint a program nagyjából 100 ezer hazai vállalkozást érinthet. A szövetség számításai szerint cégenként 100-500 ezer forintos pályázattal, és 50-70 százalékos támogatási intenzitással kalkulálva, legfeljebb 15 milliárd forintból megvalósítható lenne a program.

Az online kapcsolat létrehozása a kormány szerint elősegítheti a gazdaság kifehérítését és átláthatóságot teremt, az intézkedéstől a kormány az áfa bevételek 95 milliárdos növekedésével számol - emlékeztet az IVSZ közleménye.

Az IVSZ is hozzájárul

A kezdeményezést az IVSZ is kész támogatni, amennyiben a kormány segíteni fogja a megvalósítást. A szövetség számításai szerint az országban működő mintegy 400 ezer pénztárgépet kell rendszerbe kötni, szoftvereiket modernizálni, illetve az elavult gépeket lecserélni. Az informatikai modernizálást az IVSZ hasznosnak ítéli, ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a költségek cégenként több százezer forintra is rúghatnak, amit a vállalkozások jelentős része nehezen tud finanszírozni.

Az IVSZ a tervek szerint a javaslatot nyílt levél formájában, csütörtökön személyesen is átadja Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszternek.

hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo