Budapestre jönnek a legjobb nők

Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a női vállalkozók, cégvezetők sikert sikerre halmoznak a startup világban. Áprilisban Budapestre jönnek a közép-európai női startupok legjobbjai.

Kép:Pixabay

Ha sikeres női startupokról van szó, gondolhatunk a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urska-ra vagy a SameBug csapatára, akik Magyarországon elsőként jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez. Nagyszerű példa a 2014-es Women Startup Competitiont nyert Teddy the Guardian és büszkék lehetünk Gulyás Sári sikeres Kickstarter kampányára is. Nemrég a fiatal vállalkozó díjon is női siker született.

Áprilisban Budapestre jönnek a közép-európai női startupok legjobbjai. A március 19.-én kezdődő 4 napos mentoringnak a Google és a Design Terminal ad otthont, a 23.-ai Demo Day házigazdája a Prezi lesz.

A rendezvény lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, hogy a nők - a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként - tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában.

A tavalyi – Budapesten megrendezett – közép-európai szintű női startupverseny sikerén felbuzdulva idén is összegyűlnek a régió legjobb női startupjai, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Az esemény küldetése mellé olyan nagy nevek álltak ki, mint a Google, az IBM, a Prezi vagy a Microsoft, az esemény fővédnöke Gróf Széchenyi Tímea, a Széchenyi Család Alapítvány vezetője, aki “példaértékűnek, és társadalmilag nagyon hasznos kezdeményezésnek” nevezte a versenyt.

A versenyre jelentkezni február 23.-áig lehet, a részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok zömében hölgy tagokból álljanak, akik tehetségükkel és elhivatottságukkal másokat is inspirálhatnak.

A „nőiesebb” vezetői stílusé a jövő
A nők több vezetői készségben is jobb helyezést érnek el, mint a férfiak, így jobb a megítélésük olyan területeken, mint a példamutató vezetői attitűd, a nyílt és transzparens kommunikáció, a hibák elismerése valamint a hatékony motiváció – derült ki a Ketchum Leadership Communication Monitor felmérésből. A felmérés szerint egyébként ezek azok a legfontosabb tényezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy valakiből jó vezető váljon. Ezen felül a kutatás arra is rávilágított, hogy egyre nagyobb az igény a sokkal „nőiesebb” vezetői stílusra.
Gulyás Sári - a PikkPack alapítója - így emlékszik vissza a tavalyi versenyre: "Egy egész hetet tölthettem el kiemelkedő tehetségekkel, hatalmas élmény volt!"

A rendezvényen értékes nyeremények is várnak a győztesekre, többek között Apple termékek - Macbook Air vagy iPad -,  csoportos konferencia belépők - Pioneers Festival, WebSummit -, több hónapos közösségi iroda használat. Az igazi nyeremény mégis a Demo Day-en vár a csapatokra, a régió legnagyobb befektető társaságai és angyal befektetői előtt mutathatják be az ötleteiket.

“Ez nem csak egy egyszerű verseny, hanem egy óriási lehetőség az inspirálódásra, és új kapcsolatok, barátságok kialakítására!” Foglalta össze emlékeit Víg Virág – a PaperSpokes alapítója.

A verseny szponzorai: IBM, Prezi, Ustream, The Connect East Incubator, Traction Tribe, Google, Design Terminal, L’office, Antavo, Microsoft, PitchHopper, Forbes, Startupper.hu, The Pitch, Kairos Society, Budapest Launchpad, Hackathon-ina-a-Box, theSpot.sk, Gróf Széchenyi Család Alapítvány.

További információ: http://www.womenstartupcompetition.com/

illetve a Facebookon és a Twitteren!

Regisztráció: http://www.womenstartupcompetition.com/team-registration/

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo