Blockchain, ami leláncol

Blokklánc, kriptovaluták, bitcoin, bányászat – az utóbbi évek legsejtelmesebb fogalmai, amelyek mára tartalommal telnek meg. A blockchain technológia átalakítja mindennapjainkat, miközben magához láncol minket, és számos kérdést vet fel: Hogyan lehet kriptovalutát bányászni? Legális? Tényleg megszűnhet a bankrendszer? Csak néhány felvetés, amelyekre a válaszokat 2017. november 22-én reggel 9 és 17.00 óra között megkaphatja minden laikus érdeklődő és szakértő, aki részt vesz Magyarország első blokklánc konferenciáján az Erzsébet téri Akváriumban.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A blokklánc több tudományterület, így a kriptográfia (titkosírás), az informatika, a pénzügy és a marketing szerencsés találkozása. Óriási lehetőségek rejlenek a technológiában, ám megjósolhatatlan, hogy mi lesz a Blockchain pontos kifutása, idehaza és a nemzetközi színtéren. A MENSA HungarIQa négy tagja, mélyen beleásva magát a témába, Magyarországon első ízben szervez Blokklánc konferenciát.

„Végigjártuk az összes lépcsőfokot. Klasszikus bányászattal kezdtük, kriptovalutákat termeltünk, majd összehasonlítottunk és elemeztünk tőzsdéket, kereskedtünk, és még kriptovalutát is létrehoztunk. A folyamat során világossá vált számunkra, hogy bár egyelőre főleg pénzügyi szempontból foglalkoznak a technológiával, de ennél sokkal nagyobb fantázia van a blokkláncban. Épp ezeket a lehetőségeket fogjuk bemutatni a Blockchaineum konferenciánkon november 22-én, Budapesten, az Erzsébet téri Akváriumban” – mondta Czeglédi Tamás, a Blockchaineum konferencia egyik főszervezője. 

Kép: Pixabay

Az egész napos konferencián két kerekasztal-beszélgetés és tizenöt előadás keretében körbejárják a különböző területeket érintő legfőbb kérdéseket, közérthető és interaktív formában. Ennek megfelelően szó lesz a blockchain és a fintech kapcsolatáról, a pénzügyi alkalmazási lehetőségekről és kihívásokról, az informatikát érintő változásokról, kriptovalutákról, terítékre kerülnek a szabályozási, adózási és jogi kérdések, a bányászat és annak metodikája, az okos szerződések jövője, de megszólalnak egyetemek képviselői és startupok is.

„Megtiszteltetés, hogy számos ismert és elismert szakember, többek között Kallós Péter és Fülöp Róbert, vagyis Székely Vegán vloggerek is elfogadták felkérésünket” – tette hozzá Czeglédi Tamás.

A konferencia további részleteiről a www.blockchainkonferencia.hu oldalon olvashat.

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo