A munkáltatóknak kedvez a törvénymódosítás

A Munka törvénykönyvének módosítása tartalmaz ugyan a munkavállalók szempontjából fontos, kedvező változásokat, ezekben azonban továbbra is a foglalkoztatás rugalmassá tételét célzó kormányzati törekvés, semmint a munkavállalók anyagi és szociális biztonságának a szempontja érvényesül – közölte a Liga Szakszervezetek az MTI-vel.

Kép: PP

A hároméves új Munka törvénykönyve (Mt.) a jogalkalmazás egységesítése miatt módosul, a lényeges szabályok azonban változatlanok maradnak a kormány honlapján hétfőn megjelent módosítási tervezet indoklása szerint.

A munkavállalókat pozitívan érintő változások közül a Liga Szakszervezetek kiemelte a jogellenes munkaviszony-megszüntetéssel összefüggésben a munkáltatói magatartás szankcionálását, amely révén a munkavállaló követelhetné a felmondási időre járó távolléti díjának a kétszeresét. Mivel azonban az új Mt.-ben a felmondási idő is rövid, így ez a módosítás az eredeti, jogsértést visszatartó cél elérésére nem igazán alkalmas – tették hozzá. Pozitívumként értékelték még, hogy jogellenes munkaviszony megszüntetés esetén a munkavállaló újabb jogcímre hivatkozva kérhetné visszahelyezését.

Jelentős változásnak tekinthető a módosítási javaslatban az is, hogy minden munkavédelmi képviselő munkajogi védelemben részesülne, valamint hogy a munkavállalói képviselő fogalmát a szakszervezeti tisztségviselőre is kiterjesztenék – olvasható a Liga közleményében. A Liga szerint a munkavédelmi szabályok szigorítását jelenti a javaslatban, hogy a jogszabály-módosítás deklarálná, hogy a munkavállaló életét, testi épségét vagy egészségét súlyosan veszélyezteti különösen a veszélyes munkahelyen, veszélyes munkaeszközzel vagy veszélyes technológiai folyamatban végzett munka esetén a munkavédelemre vonatkozó szabályban előírtnál kevesebb munkavállalói létszám foglalkoztatása.

Negatívumként értékelték ugyanakkor, hogy a köztulajdonban álló munkáltatók esetében a kollektív alkut korlátozó törvényi rendelkezéseket – habár ebben a munkavállalói és a munkáltatói érdekképviseletek megállapodtak – nem helyezték hatályon kívül, noha a kormányzat korábban úgy nyilatkozott, hogy nem gördít akadályt a felek közös megállapodásai elé.

A Liga Szakszervezetek szerint a kormányzat a munka és pihenőidő, valamint a gyermekes munkavállalók jogvédelme kérdésében is a munkáltatók érdekeit részesítette előnyben. Előbbire példa, hogy továbbra sem kötelezné a kormányzat arra a munkáltatókat, hogy 6 nap munkavégzést követően egy pihenőnapot biztosítsanak minden munkavállalónak. Ezen túlmenően a Liga szerint a készenlétet követően sem kellene pihenőidőt biztosítani a munkavállaló részére, ha munkavégzésre nem került sor.

Rosszul jártak a dolgozók az új Munka törvénykönyvével
Az eddig a munkavállalóknak kedvező szabályozás a polgári jog szerződéses jogviszonyaihoz való jelentős közeledése útján „piacosodott”, azaz a szabályok jó részét a felek megállapodásától tette függővé. Ebből az is következik, hogy számos alapvető jelentőségű szabálytól a felek megállapodása vagy a kollektív szerződés bármilyen módon eltérhet. Ezzel a Liga Szakszervezetek szerint a munkajog azon alapvető elve sérült, hogy a munkajogi jogviszonyban a gyengébb felet védelembe kell venni. Itt találja a részleteket.
A gyermekes munkavállalókra vonatkozó munkajogi korlátok (egyenlőtlen munkaidő-beosztás, egyenlőtlen pihenőnap-beosztás) a jövőben nem a gyermek 3 éves koráig, hanem csupán a várandósságtól a szülésig terjednének. A gyermekét egyedül nevelő szülő pedig éjszakai munkát is végezhet a gyermek 3 éves koráig. Előrelépés ez utóbbi területen csupán a vezető állású munkavállalóra vonatkozó szabályokban történt – állapítja meg a Liga.

A törvényjavaslat pontosítja a kártérítési szabályokat: kikerül az Mt.-ből, hogy a munkáltató károkozása esetén a munkáltató a munkavállaló eltartott hozzátartozójának a kárát is köteles megtéríteni. A munkavállaló kártérítési felelőssége résznél pedig a jelenlegi szabályokat azzal egészítené ki a javaslat, hogy a munkavállaló a munkáltató elmaradt vagyoni előnyét és a bekövetkezett kárát is köteles megtéríteni – tették hozzá. A probléma a szabályozással az a Liga szerint, hogy nem is törekszik a munkavállalók fokozott kártérítési felelősségének a kiegyensúlyozására.

A Liga sérelmezi azt is, hogy a szakszervezetekre vonatkozó törvényi rész annak ellenére sem módosul, hogy 2012-ben a jogszabályban a változások túlnyomó része éppen ezt a területet érintette.

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo