A magyar cégek is begyújtották a rakétákat

Az idei a harmadik egymást követő év, amikor francia cég végez a Deloitte Technology Fast 500 rangsorának élén az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban. Idén kilenc magyar vállalat került be a legjobb 500 közé, a közép-kelet-európai régiós győztes Szallas.hu a 66. helyet foglalja el a listán.

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor immár tizennegyedik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő technológiai, média- és telekommunikációs cégeket, valamint az élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó vállalatokat az EMEA térség több mint 20 országában, a megelőző ötéves időszak alatt elért százalékos árbevétel-növekedés alapján.

Magyar cégek a listán

Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 500 programigazgatója elmondta: Kizárólag internetes és szoftverfejlesztésekkel foglalkozó magyar cégek fértek fel a Deloitte idei ötszázas listájára. A közép-kelet-európai Fast 50 verseny győztese, a magyar Szallas.hu 2259 százalékos árbevétel-növekedésével bekerült a legjobb száz cég közé: a társaság 34,7 millió forintról öt év alatt 817,3 millióra duzzasztotta árbevételét, amivel a Fast 500 lista 66. helyét érdemelte ki idén.

Magyar cégek eredményei a Fast 500 listán

Több mint 40 000 százalékos növekedés

Összességében az EMEA régió cégei átlagosan 1700 százalékos árbevétel-növekedést értek el, szemben a tavalyi 1500 százalékkal. 1183 százalékos növekedésével a 139. helyen álló Prezi.com Kft. az egyetlen a listán szereplő magyar vállalatok közül, amely száznál is több

Így lesz a cégünk rajongás tárgya
Mindenre lehet márkát építeni, csak megfelelően kell csinálni – mondja Nagy Barna, Kreatív Vonalak Kft. ügyvezetője a Piac&Profit KKV-Akadémiáján. De mitől lesz érdekes a cégünk megjelenése?
alkalmazottat foglalkoztat, őket a 168. helyen, 968 százalékos növekedéssel a Dolphio Consulting Kft., majd a 217. helyen a JátékNet.hu Kft. követi (794%-os növekedés).

A Deloitte által összeállított rangsor alapján idén egy önkiszolgáló online jegyértékesítéssel foglalkozó cég, a WEEZEVENT szerezte meg az első helyet.  A WEEZEVENT Franciaországban, Svájcban, Luxemburgban, Belgiumban és a kanadai Québec államban működik, és már 37.000-nél is több rendezvényszervező céget tudhat ügyfelei között. Az elmúlt öt évben a vállalat árbevétele egészen elképesztő mértékben, 43 202 százalékkal nőtt.

A Kilgray Fordítástechnológiai Kft. 548 százalékos növekedésével a 306. helyig jutott, az ECON Consulting Kft. 476 százalékos eredménye a 341. helyre volt elég. Tőlük nem sokkal lemaradva a Capture Zrt. (447%, 368. hely) és a Kishonti Kft. (446%, 370. hely) bővítik a Deloitte Technology Fast 500 magyar névsorát, amelyet az Arboreus Kft. zár a 457. helyen, 367 százalékos növekedéssel.

Az Év Szava: startup
Az innovatív, gyors növekedéssel kecsegtető vállalkozások népszerűségét jelzi, hogy a startupot – illetve annak magyarítását választotta egy nyelvi portál az Év Szavának. Pedig csak néhány száz ilyen vállalkozás lehet Magyarországon.

Véleményvezér

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.
Jó hír, mégsem pusztul el a világ

Jó hír, mégsem pusztul el a világ 

Sokan úgy gondolják, hogy addig létezik a világ, amíg vannak méhek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo