Kiberbiztonsági innováció cégeknek egy hazai startuptól

Az informatikai rendszerek elleni támadások rendkívül megszaporodtak. A hazai Hackrate egyedülálló fejlesztése azonban új szintre emeli a cégek IT biztonságát. Az informatikai startupok fejlődését is segítő Start it @K&H inkubátor szerint, a vállalatokat az etikus hackerek globális közösségével összekapcsoló platform hatékonyabban tudja feltárni a szoftverekben lévő esetleges biztonsági hibákat és kivédeni az illetéktelen, kártékony támadásokat. 

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Azzal, hogy egyre több eszközzel csatlakozunk az internetre, a gyorsaság és kényelem mellett a biztonsági kockázat is megnövekedett. A hackerek ugyanis mindig egy lépéssel előrébb járnak. Megtalálják az informatikai rendszerek gyenge pontjait, így bárhonnan, bármelyik számítógépbe bejuthatnak és rendkívül értékes, érzékeny adatokhoz férhetnek hozzá. Ahogy azonban ma már tudjuk, hogy nem csak betegséget okozó bacilusok vannak, hanem azok bizonyos fajtái az immunrendszerünk megfelelő működésében is szerepet játszanak, úgy a hackerek egy csoportja – az etikus hackerek – is rendkívül komoly munkát végeznek az informatikai rendszerek megvédése szempontjából. Ők ugyanis  képesek megtalálni a szoftverekben azokat a biztonsági réseket, kreatív hozzáférési módokat, amelyeket az automatizált sérülékenységelemző szoftverek lefuttatása nem fed fel.

„Az etikus hackerek a cég megbízásából és jogi felhatalmazásával, meghatározott módszerrel és adott időkeretben tesztelik a megbízó informatikai felületeit. Az általuk megtalált biztonsági hibák alapján a cégek javítani tudják rendszerüket, hogy illetéktelenek ne juthassanak be. Főként a biztonsági, az egészségügyi, a pénzügyi és a telekommunikációs cégek esetében van ennek kiemelt létjogosultsága, hiszen az ilyen cégek oldalainak feltörése kifejezetten nagy veszélyt jelenthet az ügyfelek adataira. Épp ezért nemzetközi szinten már széles körben alkalmazzák az etikus hacker közösség erejét” – ismertette az etikus hacker szolgáltatások működését Pózner Balázs, a Hackrate alapítója.

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo