hirdetés

Kiberbiztonsági innováció cégeknek egy hazai startuptól

Az informatikai rendszerek elleni támadások rendkívül megszaporodtak. A hazai Hackrate egyedülálló fejlesztése azonban új szintre emeli a cégek IT biztonságát. Az informatikai startupok fejlődését is segítő Start it @K&H inkubátor szerint, a vállalatokat az etikus hackerek globális közösségével összekapcsoló platform hatékonyabban tudja feltárni a szoftverekben lévő esetleges biztonsági hibákat és kivédeni az illetéktelen, kártékony támadásokat. 

hirdetés

Azzal, hogy egyre több eszközzel csatlakozunk az internetre, a gyorsaság és kényelem mellett a biztonsági kockázat is megnövekedett. A hackerek ugyanis mindig egy lépéssel előrébb járnak. Megtalálják az informatikai rendszerek gyenge pontjait, így bárhonnan, bármelyik számítógépbe bejuthatnak és rendkívül értékes, érzékeny adatokhoz férhetnek hozzá. Ahogy azonban ma már tudjuk, hogy nem csak betegséget okozó bacilusok vannak, hanem azok bizonyos fajtái az immunrendszerünk megfelelő működésében is szerepet játszanak, úgy a hackerek egy csoportja – az etikus hackerek – is rendkívül komoly munkát végeznek az informatikai rendszerek megvédése szempontjából. Ők ugyanis  képesek megtalálni a szoftverekben azokat a biztonsági réseket, kreatív hozzáférési módokat, amelyeket az automatizált sérülékenységelemző szoftverek lefuttatása nem fed fel.

„Az etikus hackerek a cég megbízásából és jogi felhatalmazásával, meghatározott módszerrel és adott időkeretben tesztelik a megbízó informatikai felületeit. Az általuk megtalált biztonsági hibák alapján a cégek javítani tudják rendszerüket, hogy illetéktelenek ne juthassanak be. Főként a biztonsági, az egészségügyi, a pénzügyi és a telekommunikációs cégek esetében van ennek kiemelt létjogosultsága, hiszen az ilyen cégek oldalainak feltörése kifejezetten nagy veszélyt jelenthet az ügyfelek adataira. Épp ezért nemzetközi szinten már széles körben alkalmazzák az etikus hacker közösség erejét” – ismertette az etikus hacker szolgáltatások működését Pózner Balázs, a Hackrate alapítója.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo