Még több munka és még élvezzük is?

Az önműködő szoftverek hamarosan képessé teszik az embereket, hogy több feladatot lássanak el, mint az emberileg lehetséges lenne. A mesterséges intelligencia segítségével az embereknek a nagyobb hozzáadott értékű feladatok juthatnak.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

„Az önműködő szoftverek hamarosan képessé teszik az embereket, hogy több feladatot lássanak el, mint az emberileg lehetséges lenne", mondta José Duarte, a Unit4 vezérigazgatója. "Az intelligens szoftverek segíthetnek nekünk abban, hogy jobban végezzük a munkánkat, ezáltal pozitív hatást gyakorolva munkahelyi környezetünkre. Ez egy izgalmas időszak a vállalati szoftverek világában és a vállalati szoftverek felhasználói számára. Vállalatunk modernizálja és újraértelmezi az ERP megoldásokat oly módon, hogy az valódi értéket teremtsen az üzleti élet frontvonalában dolgozó emberek számára is."

„Az újabb, okosabb technológiák használatával a vállalati munkafolyamatok élvezetessé válnak nemcsak a belső és külső munkatársak, hanem az ügyfelek és beszállítók számára is" mondta Brian Sommer, a technológiai ipar szakértője és a TechVentive alapítója.

Kép:Fotolia

„A legokosabb eszközök képesek lesznek folyamatosan felváltani és automatizálni azokat az ismétlődő, jelentéktelen tevékenységeket, amelyek az őrületbe tudják kergetni a felhasználókat! Elérkezett az új digitális világ - ahol a dolgozók figyelmüket és tehetségüket a legszokatlanabb és leginkább kihívást jelentő kérdésekre fordíthatják és nem a szükségtelen unalmas feladatokra. Éppen itt volt már az ideje!"

Tömeges elbocsátások az algoritmusok miatt
Már 2020-ra, vagyis alig négy-öt éven belül 5 millió állás válik feleslegessé a mesterséges intelligencia és az algoritmusok fejlődése miatt. A Davosi Világgazdasági Fórumot (WEF) megrendező szervezet jelentése szerint elsősorban az adminisztratív állások vannak veszélyben a “negyedik ipari forradalomnak” nevezett fejlődési hullámtól, melyet a robotika, a mesterséges intelligencia és a biotechnológia meglódulása fémjelez. Itt olvashat erről bővebben.
Az új, a szoftverekkel együttműködő, mesterséges intelligenciára épülő megoldáshoz az inspirációt a modern technológiával folytatott fogyasztói interakciók adták. A Unit4 megoldásai egyszerűen és érthetően képesek intelligens ajánlásokkal segíteni a felhasználókat, ezáltal az összetett, nehezebb feladatokkal, valamint ismétlődő, kevésbé értékes feladatokkal egyaránt gyorsan és hatékonyan tudnak megbirkózni munkájuk során.

A  rendszer egy ERP rendszer felhasználóinak viselkedési sémáinak megértéséhez használt “viselkedés felismerő” módszert és a több forrásból nyert adatokat kombinálva, képes teljesen egyedül, hasznos tevékenységeket, feladatokat elvégezni. Példaként a számlák kockázati besorolás szerinti kategorizálása, költségjelentések és jelenléti ívek automatikus kitöltése a historikus adatok alapján vagy akár kedvezmény javaslatok a vevő kockázati besorolásai alapján.

A Platform növeli az önálló vezetésre képes alkalmazások hatáskörét, amelyek megszabadítják a szoftverrel dolgozókat az ismétlődő adminisztratív feladatoktól, és lehetővé teszik számukra, hogy a nagyobb értékű tevékenységekre összpontosíthassanak.

Annyit fejlődünk a következő 20 évben, mint az elmúlt 300 alatt
A Moore-törvény szerint az integrált áramkörök 18-24 hónaponként dupláznak, illetve feleznek. Vagy fele akkora lesz a méretük (vagyis duplájára ugrik az adott kiterjedésre jutó kapacitásuk), vagy az áruk csökken a felére. Vagyis a fejlődés nem egyenletes: exponenciálisan nő. Nem meglepő Gerd Leonhard futurológus konklúziója: “Az emberiség a következő 20 évben annyit fejlődik majd, mint az előző 300 évben.”

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo