App mustra – ezek a kedvenceink

Applikációk tömkelegét kínálgatják nekünk a gyártók. Összeszedtünk néhányat, ami szerintünk különösen ötletes. Nem csak magunknak segíthetünk velük, van, amivel még a világnak is.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

 

Kép:LG

Korábbi kedvenceinket is érdemes kipróbálni! 

Megadod a számát?

Naponta számos megkeresést kapunk kollégáktól, barátoktól, hogy „meg tudnád adni X. Y. számát”? A who@ alkalmazás segítségével beleláthatunk egymás kontaktlistájába, így nem kell ide-oda küldözgetni a számokat és e-mail címeket. Persze nem akárki kutakodhat a kapcsolatok között, csak azok, akiket „coworker”-ként, vagyis együttműködőként megadunk a rendszernek. Sokkal egyszerűbbé teheti a közös munkát és a kapcsolatok hatékony kihasználását a munkában és a hétköznapokban is!

Játék, komoly eredménnyel

Játszani mindenki szeret, a felnőttek is. Ezt bizonyítja a munkahelyeken már dühöngő gamification-őrület is. Ha pontokat kapunk, és szinteket ugrunk, bármit szívesebben csinálunk. Épp erre a játékosságra épít a JouleBug mobilalkalmazás, amely minden fenntartható cselekedetünket díjazza. Nem használtunk papírpoharat a kávéhoz? 5 pont. Biciklivel jöttünk kocsi helyett? 16 pont. Az alkalmazás barátságos versenyt is lehetővé tesz barátok vagy éppen munkatársak között, az ösztönzés pedig a környezetbarátabb élet mellett a megtakarítás is. A programot ugyanis akár a közüzemi számlákkal is szinkronizálhatjuk, hogy pontosan látható legyen, mennyit takarítottunk meg. Amerikában heti 200 dollár az átlagos spórolás.

Iránytű művészethez

A fővárosban számos kortárs kulturális lehetőség és információ ömlik ránk. Nehéz kiválasztani, hogy kevéske időnkben melyik ígéretesnek hangzó kiállításra menjünk el. Az ingyenes artlocator applikáció ebben segít: megmutatja, hogy éppen milyen megnyitó esedékes, vagy hogy hol találjuk a legeldugottabb underground lakásgalériát, pop-up kiállítást. Minden infó és elérhetőség egy helyen, az app pedig a GPS funkció segítségével oda is vezet a kiválasztott helyre. És, hogy ne érezzük magunkat elveszettnek, az alkalmazás segítségével megismerhetjük a feltörekvő művészeket is, így nem csak kapkodjuk majd a fejünket…

Lokális bevásárlás

A fejlett világ nagy része ma szupermarketekből szerzi be az élelmiszerek jelentős részét, ezért többnyire mesterségesen érlelt, messziről szállított ételt fogyaszt. Akkor is, ha a szomszéd kertben is éppen megteremne ugyanaz a paradicsom. A vásárlók egyre növekvő részének lenne igénye egészséges élelmiszerekre, elfogadható áron, de nem tudják, hol keressék, és mi, mennyiért szerezhető be a környékükön. Mindeközben a minőségi élelmiszereket előállító kistermelők képtelenek versenyezni a tömegtermelt élelmiszerek dömpingáraival, nehezen felelnek meg a kereskedelmi láncok elvárásainak, így nem jutnak el a boltok polcaira. Erre kínál egy lehetséges megoldást a 30km.hu. A portál és mobilalkalmazás segítségével bárki megtalálhatja a környékén élő termelőket akár húsra, tejtermékre, zöldségre, gyümölcsre vagy éppen szappanra van szüksége.

 

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo