hirdetés

Változás a Babaváró hitelnél - sokakat érinthet

A Babaváró támogatást érintő szeptemberi jogszabálymódosítás egyik kevéssé ismert pontja szerint a jövőben nem kell benyújtani a várandósgondozási könyvet a terhesség igazolásához. Sőt, ezzel a dokumentummal nem is lehet a továbbiakban leigazolni a magzatot. De akkor mit kell beadni a pároknak ebben a helyzetben?

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

A Babaváró hitel egy kamatmentes, szabad felhasználású támogatott hitel. A kölcsön a futamidő első 5 évében kamatmentes, ha ezen időszakon belül az igénylőknek gyereke születik, akkor az ingyenesség véglegessé válik. Ha a futamidő alatt megérkezik a második baba, akkor elengedik a fennálló tartozás 30 százalékát, a harmadik gyerek születésekor pedig elengedik a teljes tartozást.

Sokakat érint a változás (Fotó: Depositphotos)
Sokakat érint a változás (Fotó: Depositphotos)

Az első két gyerek érkezésekor a házaspár kérelmezheti a törlesztési kötelezettség 3 éves szüneteltetését is, ezen időszak alatt nem szükséges megfizetni a bank részére a kölcsön törlesztőrészletét.

Az már jól látszik, hogy a kölcsön akkor válik igazán kedvezővé, ha az adósnak a futamidő alatt gyermeke, gyermekei születnek - hívja fel a figyelmet a Bankmonitor. 

Ki minősül gyereknek a Babaváró hitelnél?

A Babavárónál a vér szerinti és az örökbefogadott gyermekek számítanak, azok után kaphatjuk meg a végleges kamatmentességet és a tartozáselengedést. Fontos, hogy a terhesség 12. hetét betöltött magzat már gyereknek minősül, vagyis ezen időpont után kérhetjük a következő támogatási szintet.

Ki kell hangsúlyozni, hogy a kölcsön igénylése előtt született gyermekek nem számítanak. Ha a párnak két gyereke volt már a Babaváró igénylése előtt, akkor a kölcsön igénylésekor nem jár automatikusan a végleges kamatmentesség és a 30 százalék tartozáselengedés. Ha az igénylést követően a házaspárnak születne egy gyermeke, akkor ezután nem a kölcsön teljes elengedése jár, hanem a végleges kamatmentesség.

hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo