Parragh László lesz laptársaink klubrendezvényének következő vendége

Az MKIK elnökét a Privátbankár.hu és az Mfor.hu Klub előfizetői is kérdezhetik írásban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Orbán Viktor bizalmas tanácsadója lesz a Privátbankár.hu és az Mfor.hu Klasszis klubtagjainak havi rendszerességgel tartott élő zoom-beszélgetés következő vendége, május 6-án, 15:30-kor.

Parragh Lászlót a gazdasági újraindítás részleteiről kérdezik kollégáink, illetve arra fogják kérni, hogy értékelje az elmúlt egy év gazdaságvédelmi intézkedéseit: mi az, amit megfelelőnek tart, és mi az, amivel kapcsolatban hiányérzete van?

Ezekben a napokban egy sor szolgáltatás indul újra, miután a társadalom oltottsági foka elért arra a szintre, ami a kormány megítélése szerint megteremtette a fokozatos gazdasági újranyitás feltételeit. Cikkünk megjelenése után a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élete tulajdonképpen teljes mértékben vissza tud térni a régi kerékvágásba, ami a szolgáltatások igénybe vételét illeti. Egyedül a családi, társasági események (lakodalom, temetés) létszámkorlátozása marad fenn.

Parragh László (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Kérdés, hogy ezek a szolgáltatók, vállalkozások is „védettnek” számítanak-e a továbbiakban, azaz képesek lesznek hamar talpra állni, vagy a korábbi hónapokhoz hasonlóan szükségük lesz még egy ideig az állami segítségre, akár bértámogatás, akár adókedvezmény formájában.  Erről is kérdezni fogják az MKIK elnökét, meg arról, hogy a kamara mit tud tenni az érdekükben.

Mint ahogy kíváncsiak a véleményére az oktatás „helytállásával” kapcsolatban is. Parragh Lászlónak számos, az oktatást érintő, vitákat kiváltó javaslata volt az elmúlt időben – kollégáink megkérdezik továbbá, hogy a járványhelyzet után újra kell-e gondolni a kormányzat koncepcióját; mi újat hozott a pandémia, ami újratervezésre készteti a döntéshozókat (például a digitalizáció terén).

Ezeken túl az adózás, illetve szélesebb értelemben véve a vállalkozói terhek felhasználásának hatékonyságáról, célzottságáról is kérdezik majd az MKIK elnökét.

Az élő, zoom-on közvetített adást a Privátbankár.hu és az Mfor.hu Klub előfizetők tudják követni, akik kérdéseket is feltehetnek az MKIK elnökének a beszélgetés folyamán, a zoom chat ablakában, illetve az adást megelőzően, e-mail címünkre elküldve.

Ha érdekli a beszélgetés, itt tud előfizetőink közé kerülni.

Klasszis Klub rendezvények korábbi vendégei voltak: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a jegybank volt elnöke Káncz Csaba külpolitikai szakértő társaságában, valamint Lantos Gabriella, egészségügyi szakértő: „Tömeggyilkosság lenne napi 500 fölé 'engedni' a halottak számát".

Véleményvezér

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.
Jó hír, mégsem pusztul el a világ

Jó hír, mégsem pusztul el a világ 

Sokan úgy gondolják, hogy addig létezik a világ, amíg vannak méhek.
Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen

Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen 

Hivatalos volt-e Orbán Viktor legutóbbi útja Amerikába?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo