Öngondoskodás: sosem késő elkezdeni, de érdemes minél korábban

Sok opció van, de valamelyikre fontos áldozni saját érdekünkben  dr.Horváth Zsófia, az MBH Gondoskodás Egészségpénztár és az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár öngondoskodási szakértője szerint. Klasszis podcastunkban a nyugdíjcélú és az egészségirányú megtakarításokról is beszélgettünk a pénzintézet szakértőjével, ahogy a piaci kitörés lehetőségeiről is. Egészségügyi bajok kezeléséről, gyerekvállalási megfontolási célokról is faggattuk a szakembert.

Videós formában is megnézheti a beszélgetéseinket!

dr.Horváth Zsófia szerint az egészségpénztáraknál és nyugdípénztáraknál sem lehet érdemben lemorzsolódásról beszélni, és a tagjai sokan megszokhatták, hogy a munkáltatójuk is tesz az előtakarékossági számlájukra pénzt, így maguk is motiválttá váltak az egyéni befizetésre. A pénztári tagság egy más jellegű rugalmas tagdíjfizetést lehetővé tévő konstrukció,  a kötelező rendszerességgel fizetendő havidíjjal járó biztosításokkal szemben.

Hiányzó generáció

dr.Horváth Zsófia idézi a Magyar Nemzeti Bank felméréseit, utalva a két pénztári üzletág saját ügyfélkörére is. Az öngondoskodásban a középkorú genereáció   és épp a nyugdíj környékén járók  azok, akik többet tesznek félre, a fiatalabb generációt  pedig nehezebb belevonni ebbe a gondolkodásba.

Szerencsétlen, hogy egy 20-as éveiben járó ügyfél nem gondol a nyugdíjára, de emberi megfontolásokból érthető is.

dr.Horváth Zsófia elmondása szerint a pénztári megtakarítási lehetőségek viszont széleskörűek, és sokrétűen felhasználhatók, ezért ajánlott minden fiatalnak a lehető leghamarabb elkezdeni félretenni.

Új szemüveg a gyereknek

Az egészégpénztárak lehetőséget adnak arra, hogy olcsóbban hozzájussanak a befizetők szükéges egészségügyi kellékekhez, szolgáltatásokhoz akár az egész család számára.

dr.Horváth Zsófia elmondása szerint ez lehet az idős hozzátartozó vérnyomásmérője, vagy a gyerek szemüvege, sőt akár magán szakorvosi vizsgálataik és számos egyéb hétköznapi és előrelátó kiadások csökkentésére is kihasználható. Azt is kiemelte, hogy aki gyerekvállalásra készül, azt is ki lehet egészíteni pénztári megtakarításokkal.

Kiemelte, ha valaki munkát keres, akkor érdemes megnézni, hogy a  leendő munkáltató cafetéria rendszerét és ha az ajánlatok között szerepel az egészségpénztári és / vagy a nyugdíjpénztári juttatás akkor mindenképp javasolt kiválasztani és élni a lehetőséggel a megtakarítás gyarapítása érdekben..

, Lehet, hogy „botorságnak” tűnik elsőre a megtakarítás gondolata, de amúgy jobban megfontolva, váratlan, előre nem látott helyzetekben jól jöhet a félretett pénz.

„Ez a pénz egyszer még megmentheti az életedet”

- mondta dr.Horváth Zsófia, idézve egy korábbi szakértői beszélgetését.

dr.Horváth Zsófia elmondása szerint, ha az általa is képviselt üzenetek terjednek, és lecsapódnak, akkor az az MBH Gondoskodás Egészségpénztár és az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár  potenciális  ügyfélköre felismeri, hogy rövid és hosszú távon is   hasznot hoznak azoknak, akik kihasználják ezeket a megtakarítási lehetőségeket, akár egyénileg befizetve saját pénztári számlájukra vagy munkáltatói hozzájárulásban is részesülnek a munkáltatóik által.

Hogyan hallgassunk podcastet? 

A podcastet a fenti lejátszóval az mfor.hu és a privatbankar.hu oldalán is meghallgathatja.

Az optimális podcast-élményhez a podkaszt.hu korábbi leírását idézzük.

A podkaszt lételeme, hogy nem kell helyhez kötve hallgatni. Ezért legjobb élményt a eszközökön nyújtják, legyen az akár telefon, akár tablet. Ebből kifolyólag az ezen eszközökre írt programok is nyújtják a legtöbb szolgáltatást. Például:

- Saját kereshető adatbázis
- Lassított / gyorsított lejátszási sebesség
- Könyvjelzők, fejezetek
- Adásnaplók megjelenítése

Ezeket szinte az összes nagyobb lejátszó tudja, de attól függően, hogy milyen eszközön szeretné hallgatni,  itt találhat párat induláshoz >>

Ezekben a lejátszókban megtalál minket Klasszis podcast néven! Május 10-étől kéthetente új adásainkkal is találkozhat ezeken a linkeken. Addig is:

A műsor oldala az Anchor FM-en >>

Kövessen és hallgasson minket Spotify-on! >>

Podcastünk az Apple Podcasts-en >>

A podcast RSS feedje itt található >>

Eddigi podcastjainkat itt találja >>>>

 

Véleményvezér

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok 

Vannak még gondok a gyermekvédelem területén.
Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa

Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa 

Egy álom lett kézzelfogható igazság.
Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek

Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek 

Nem bízunk a pozitív pénzügyi jövőnkben.
Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo