hirdetés

Olimpia után: beszélgetés Szalay-Berzeviczy Attilával

Lapcsaládunk online rendezvényének következő vendége a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki főtanácsadója, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az ismert közgazdász és tőkepiaci szakember lesz.
hirdetés

Húsz éremmel zártuk a tokiói olimpiát. Ha csak ezt nézzük, akkor régen látott sikeres olimpián vagyunk túl. Viszont ha csak az aranyakat számoljuk, akkor azt mondhatjuk, hogy az előző tokiói olimpia, tehát 1964 óta csak 1976-ban és 2008-ban szereztünk ennél kevesebbet. Akkor most elégedettek lehetünk, vagy félig üres a pohár?

Szalay-Berzeviczy Attila (Fotó: Fényes Gábor)

Nem kevésbé izgalmas kérdés, hogy megéri-e manapság olimpiát rendezni, ha csak az üzleti részét nézzük. Szakértő vendégünk értékelni fogja a legutóbbi rendező ország, Japán erőfeszítéseit, melyet nagyban befolyásolt a koronavírus-járvány. Valamint kérdezni fogjuk a következő olimpiák rendezését elnyerő országok (városok) financiális hátteréről, gazdasági mozgásteréről, arról, hogy milyen feltételek mellett tud rentábilis lenni egy ekkora sportesemény. Természetesen egy esetleges magyar olimpia megrendezésének esélye is szóba fog kerülni…

S ha már koronavírus: milyen új egészségügyi biztonsági protokollokat kell bevezetni az olimpiákon, marad-e a sportolók hermetikus elzárása?

Megannyi kérdés, melyekre a válaszokat a következő Klasszis Klub rendezvényünkök Szalay-Berzeviczy Attillától, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki főtanácsadójától, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnökétől igyekszünk megkapni. A szeptember 8-án, 15:30-kor kezdődő eseményre itt kell regisztrálni, ezen az e-mail címen ([email protected]) pedig kérdéseiket tudják előzetesen elküldeni, de az adás alatt, élőben is feltehetik azokat.

A Klasszis Klub eddigi vendégei voltak: 

hirdetés

Véleményvezér

Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo