hirdetés

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció? Mekkora lesz a kormány mozgástere? Király Júlia lesz a Klasszis Klub következő vendége

Banki vezető tisztségébe került, hogy kiállt Márki-Zay Péter mellett. Ma már az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének tanácsadója. Nemcsak e minőségében kérdezik kollégáink Király Júliát a Klasszis Klub következő, december 16-ai adásában arról, győzelme esetén szerinte mit kellene tennie az ellenzéknek. Hanem arról is, hogy mint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt alelnöke, vajon milyen lépéseket tart indokoltnak a kilenc éves csúcson lévő infláció lassítása érdekében.
hirdetés

Nagy port vert fel, amikor október végén napvilágot látott, hogy Király Júlia lemondott a KBC Bankban betöltött igazgatósági tagságáról. Miután fenyegető üzenetet kapott a belga tulajdonú hitelintézet a kormánytól amiatt, hogy megjelent és felszólalt Márki-Zay Péter utolsó kampányrendezvényén.

Király Júlia (Fotó: MTI)

Lemondását követően az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egyik gazdasági tanácsadójává választotta. Vajon szerinte mi most a legnagyobb probléma Magyarországon? Mit kellene az elsők között megtennie az ellenzéknek abban a bizonyos első 100 napban mindenképpen? Hozott olyan vívmányt az elmúlt 12 év, amit érdemes lenne megtartani, továbbvinni? Kell változtatni az uniós támogatások kezelésén? Vállalna kormányzati pozíciót?

Ezekre a fontos kérdésekre várjuk a választ Király Júliától, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter tanácsadójától, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökétől a Klasszis Klub rendezvény következő adásában. Az Mfor-Privátbankár lapcsalád élő, interaktív közvetítésére – mely során nézőink is feltehetik a kérdéseiket – december 16-án, 15:30-as kezdéssel kerül sor.
Gazdasági szempontból talán most a legégetőbb kérdés a száguldó infláció kezelése. Király Júlia csaknem hat éven keresztül volt az MNB alelnöke, így érdekes lehet a véleménye arról, egykori munkaadója eddig megfelelő lépéseket tett-e a pénzromlás megfékezése érdekében, s ha nem, ő mit tett volna, illetve tenne másként. Egyáltalán, mekkora a mozgástere a jegybanknak? Lát esélyt a negatív reálkamat eltüntetésére, mi lehet ennek az ára? Mit vár a 2022-es évtől, mennyire lehet tartós az infláció a világban és idehaza? Ezekről is megkérdezik kollégáink Király Júliát.

A közvetítésre itt lehet regisztrálni.

Korábbi adásaink vendégei voltak:
hirdetés

Véleményvezér

Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo