Az új gépek negyven százalékkal több sonka és füstölt áru, valamint harminc százalékkal több bacon termék előállítását teszik lehetővé - tájékoztatta a Pápai Hús Kft. ügyvezetője az MTI-t.
Szappanos Péter, a cég ügyvezetője elmondta, hogy főként a sonka, bacon és a hagyományos töltött termékek előállításához szükséges feldolgozó- és csomagoló berendezéseket telepítettek a cég pápai gyárába. A 26 féle új gép beszerzése a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével valósult meg. A Pápai Hús a fejlesztéshez 747 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A cég a beruházást ezen felül a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 769 millió forintos kedvezményes hitelből és 508 millió forintos önerőből finanszírozta. Az üzembe állított gépekkel automatizálták és gyorsították a termékek pépesítését, töltését, hőkezelését, szeletelését és csomagolását