hirdetés

Le a kalappal Orbán Viktor és stábja előtt

Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Hadsereg főparancsnoka Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására Kijevbe ment és tárgyalásokat folytattak a gabonaszállításokról, a humanitárius élelmiszersegélyekről. A meghívás eredetileg miniszterelnököknek szólt egy gabonaexport konferenciára. Hogy mit keresett egy ilyen nemzetközi találkozón Novák Katalin, aki a témához mit sem ért, ez az igazi kérdés.

hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a kormánypárti rajongók gyűlölik, lenézik, alkalmatlannak tartják és mielőbbi bukását kívánják. Novák Katalin Facebook oldalán másfél ezer hozzászólás közül nem kevés kifogásolta a köztársasági elnök kijevi vizitjét.

Sajnálom, de ez az első alkalom, hogy nem értek egyet Elnök asszonnyal.

Forrás: Novák Katalin hivatalos Facebook oldala
Forrás: Novák Katalin hivatalos Facebook oldala

Zelenszkij magyarországi gyűlölete nyilvánvalóan egy felülről vezérelt, bújtatott kampány része. A többség valószínűleg azt sem tudná ki fia-borja Zelenszkij, ha nem sulykolnák folyamatosan a róla szóló mantrákat az oroszbarát trollok és megmondóemberek. Ripacs, népnyúzó, aljas gazember. Ehhez képest Zelenszkij a világ fejlettebb régióiban hős és sztár, akinek Sean Penn hollywoodi színész és rendező kijevi látogatása során kölcsönadta Oscar-szobrát. Ha videokonferencia segítségével felszólal a világ legbefolyásosabb köreiben, képviselőházakban, nemzetközi találkozókon, akkor szinte mindenütt vastapsot kap.

Novák Katalin Zelenszkij mellett (Fotó: Novák Katalin hivatalos Facebook oldala)
Novák Katalin Zelenszkij mellett (Fotó: Novák Katalin hivatalos Facebook oldala)

Ha pedig objektíven, pártállás nélkül vizsgálja az ember, akkor valóban nem lebecsülendő személyiség Zelenszkij. A 2019-es elnökválasztást elsöprő többséggel (73 százalék) nyerte meg, pedig nem akárki volt az ellenfele. Petro Porosenko akkor hivatalban lévő elnök, Ukrajna leggazdagabb embereinek egyike, a Forbes listája szerint 1,3 milliárd dollárra becsülhető vagyonnal. A Krím-félsziget elfoglalása miatt akkor már folyamatos harcok voltak Kelet-Ukrajnában. Zelenszkij békét ígért és tárgyalásokat Putyinnal. Nem rajta múlt, hogy nem sikerült. Érdemes tudni, hogy Porosenko ugyanúgy elkötelezettje volt a nyugati kapcsolatok fejlesztésének, mint Zelenszkij, tehát utóbbi győzelmét hitelesebb személyiségének köszönhette és nem annak, hogy más politikai pályát ígért. Zelenszkij első éveiben olyan sikeres volt, hogy tavaly például rekordot döntött Ukrajna GDP-je annak ellenére, hogy Putyin akkor már 8 éve kiharapta magának az országból a Krím-félsziget alatt található hatalmas földgázmezőt. Nem akármilyen teljesítmény, próbálja utánacsinálni bárki. Zelenszkij mellett szól még, hogy megállította a világon mindenütt rettegett orosz hadsereget, nem szaladt el az első puskalövés hallatán, kommunikációjával maga mellé állította a fejlett világot és hatalmasat lendített az ukránok nemzeti tudatán.

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo