hirdetés

Közvetlenül pályázhatnak magyar cégek brüsszeli pénzekért

A Via Credit pályázati tanácsadó öt izgalmas közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségre hívja fel a vállalatok figyelmét. Van idő a felkészülésre: kettő-négy hónap áll a vállalatok rendelkezésére a beadásra.
hirdetés

A források annak fényében is figyelemreméltóak, hogy 2022 szűkölködik a közvetett hazai támogatásokban: a magyar kkv-k eddig csupán 536 mrd forint értékben jutottak pénzhez a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) Plusz pályázatai révén.

Több millió euró nyerhető (Fotó: Pixabay)

„A Ginop Plusz Operatív Programban jelenleg kb. 536 mrd Ft megítélt támogatás van, ami azt jelenti, hogy még nagyon-nagyon sok támogatás várható. Amíg ezekre várunk, remek lehetőség mindenki számára kipróbálnia magát a brüsszeli pályázatokon.” – véli Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezető igazgatója.

1.HORIZON-CL5-2022-D4-01-02: Megújuló energiaigényű, energia pozitív otthonok elnevezésű pályázat célja, hogy az NZEB-n (közel nulla energiaigényű épületeken) túllépjünk az új építések és lehetőség szerint a felújítások terén, biztosítva a magas energiateljesítményt maximális rugalmassággal és változó társadalomhoz való alkalmazkodóképességgel költséghatékony módon.

Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezetője kiemelte, hogy a pályázoktól elvárt eredmény többek között a fejlett intelligens technológiák, a megújuló energia és a tárolási megoldások integrációja a lakóépületek építési és felújítási projektjeiben.

2. HORIZON-CL5-2022-D4-01-03: Okosabb épületek a jobb energiateljesítmény érdekében pályázat.

Cél: az épületek energiateljesítményének előrejelzésére, értékelésére, monitorozására és valós idejű ellenőrzésére szolgáló technológiák fejlesztése és költségcsökkentése, beleértve az energiahatékonyságot, a megújuló energiaforrásokat, a tárolást és ezek optimalizálását:

Olyan innovatívabb, megfizethetőbb, felhasználóbarát és hozzáférhető termékeket és rendszereket várnak el a pályázóktól, amelyek alkalmasak az épületek energiateljesítményének folyamatos nyomon követésére és javítására.

3. HORIZON-KDT-JU-2022-2-RIA-Focus-Topic-2: A Green Deal célkitűzéseit támogató, környezetbarát intelligens elektronikus rendszerek (RIA) pályázat

Innovatív tervezési és gyártási módszerek kidolgozása intelligens elektronikus rendszerekhez, figyelembe véve a környezetbarát tervezés elveit, beleértve az életciklushoz, az életciklus végéhez, a szabványosításhoz, a tanúsításhoz, a könnyű javításhoz és a szabályozásoknak való megfeleléshez kapcsolódó szempontokat. Figyelembe kell venni a hozzáférhető környezeti adattárat és adatcsererendszert is.

Innovatív megoldásokat kell létrehozni, amelyek csökkentett környezeti lábnyomot mutatnak, teljes újrahasznosítást tesznek lehetővé, javítási lehetőségeket tartalmaznak, vagy jelentősen megnövelt élettartamot.

4.HORIZON-CL4-2022-DIGITAL-EMERGING-02-05: AI, adat- és robotika az ipar optimalizálásáért

A pályázatoknak integrálniuk és optimalizálniuk kell a mesterséges intelligenciát, az adat- és robotikai megoldásokat annak érdekében, hogy a tényleges vagy nagyon reális működési környezetben megvalósuló felhasználási forgatókönyvek segítségével bemutassák, hogyan optimalizálják a termelési és szolgáltatási felhasználási eseteket.

Mit várnak el a nyertes pályázóktól? A mesterséges intelligencia, az adat- és robotika, valamint az automatizálás előmozdítását, a termékek, szolgáltatások és folyamatok optimalizálását, a versenyképesség növelését, a munkakörülmények javítását a környezeti fenntarthatóság érdekében, valamint az európai gazdaság támogatását a mesterséges intelligencia, az adat- és robotikai technológiák felhasználásával.

5. LIFE-2022-CET-BUSINESS: Az üzleti szektor tiszta energiára való átállásának támogatása

A pályázatoknak az alábbi két terület egyikére kell irányulniuk.

  1. terület: Kedvező energiaauditok ökoszisztémájának előmozdítása
  2. terület: Az energiahatékonysági és megújuló energiaforrásokban rejlő potenciál felszabadítása az értéklánc szintjén
Mind az A, mind a B terület esetében: A javaslatoknak az alábbi mutatók segítségével kell számszerűsíteniük hatásaikat:

A projekt által kiváltott elsődleges energiamegtakarítás (GWh/évben).

A projekt által kiváltott megújulóenergia-termelés (GWh/évben).

A projekt által a fenntartható energiába történő beruházások (kumulatív, millió euróban).

hirdetés

Véleményvezér

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo