hirdetés

Kimerült az energiaválságnak leginkább kitett magyar vállalatok támogatására létrehozott hitelcsomag

EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Forgóeszközhitel alprogram kérelmeinek befogadása február 26-án felfüggesztésre került a keret kimerülése miatt.

hirdetés

Néhány feltétel változásával megy tovább a február 1-jével indult EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Program. Az energiaválságnak leginkább kitett magyar vállalatok támogatására létrehozott hitelcsomag keretein belül három különböző konstrukcióban nyílt lehetőség a rendkívül kedvezményes, fix kamatozású kölcsön megigénylésére. Az elmúlt közel egy hónapban mintegy 1100 milliárd forintnyi hiteligénylés érkezett az EXIM Magyarországhoz, illetve refinanszírozó partnereihez, amely során az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Forgóeszközhitelre szánt keret kimerült.

Hamar kimerült a keret, pedig nem volt kicsi (Fotó: Pixabay)
Hamar kimerült a keret, pedig nem volt kicsi (Fotó: Pixabay)
A 700 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett hitelcsomag három konstrukciója közül az elmúlt hetekben az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Forgóeszközhitel bizonyult a legkeresettebbnek, az igénylők mintegy 700 milliárd forint értékben folyamodtak hitelkérelemhez. Ennek értelmében február 26-ával a kérelmek befogadása felfüggesztésre került. Az eddig beérkezett igényléseket beérkezési sorrendben bírálja el az EXIM Magyarország, a támogatási döntéseket március 5-ig hozza meg a bank, majd ezt követően kiértesíti kereskedelmi banki partnereit. A támogatási döntés kézhezvételét követően a bankoknak 30 nap áll rendelkezésükre a refinanszírozási szerződés megkötésére.

,,A jelenleg tapasztalható megnövekedett inflációs- és kamatkörnyezet az energiaválsággal kiegészülve jelentős kihívás elé állította a magyar vállalkozásokat. Az EXIM Magyarország tevékenysége kulcsfontosságú szerepet tölt be a versenyképességük támogatásukban, ennek érdekében egy gyors és kézzelfogható segítségre volt szükség. A várakozásainknak megfelelően a forgóeszközhitelüket igényelte a legtöbb vállalkozás, emellett az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Beruházási Hitel kerete is kimerülőben van, azonban még van lehetőség a kérelmek benyújtására.” – mondta el a módosítások kapcsán Kisgergely Kornél, az EXIM Magyarország vezérigazgatója.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo