#img2#Idén is eredményesen szerepeltek a hazai pálinkafőzdék a Destillata nevű bécsi versenyen: Magyarország bronzérmes lett az összesítésben. Az osztrák fővárosban megrendezett versenyen először tartottak likőr-megméretést is, ahol az Agárdi Bencés likőrjei ezüstérmesek lettek. A párlatok legnagyobb közép-európai versenyén, amelyen összesen 143 főzde, mintegy 1300 terméke vett részt, az Agárdi Pálinkafőzde az érmék mellett - az összes magyar indulót megelőzve - harmadik alkalommal nyerte el a "nemzetgyőztes" címet. A györkönyi Vitalis Kft. 3 pálinkája lett érmes, amelyből Irsai Olivérjét az Év Pálinkájává választották, de eredményesen szerepelt a Zwack Unicum (8 érem), a Brill-Market és a Treffpunkt GAR 2000 Kft. (5-5 érem), a Miskolci Likőrgyár (3 érem), a Tarpa Tarpa (2 érem), valamint a Kökötö Kft. (1 érem) is.
Az 1992 óta, évente megrendezésre kerülő Destillata a szakma legnagyobb közép-európai párlatversenye, amelyen kizárólag - cukor és aroma hozzáadása nélkül készült - 100%-os desztillátumok vehetnek részt. A 32 főből álló nemzetközi szakmai zsűri idén 8 országból, 143 termelő, mintegy 1300 párlatát értékelte, valamint először került sor likőrök díjazására is. Magyarországról 9 főzde közel 70 termékkel nevezett, amelyből 40 került dobogós helyre (Az Év Pálinkája, 3 arany, 21 ezüst, 15 bronz). Szőlőpárlat kategóriában Az Év Pálinkája a 3 érmet nyert györkönyi Vitalis Kft. Irsai Olivérje lett. Az Agárdi Pálinkafőzde idén 15 párlattal vett részt a neves versenyen, amelyből - a legeredményesebb hazai indulóként - 13 díjat hozott el. Sikeresen szerepelt a Zwack Unicum (8 érem), a Brill-Market és a Treffpunkt GAR 2000 Kft. (5-5 érem), a Miskolci Likőrgyár (3 érem), a Tarpa Tarpa (2 érem), valamint a Kökötö Kft. (1 érem) is.