hirdetés

Így menekül a magyar az infláció elől, spórolás és mellékállás

Egyre jobban felértékelődik a takarékosság, legyen szó energiáról vagy élelmiszerről – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. saját ügyfelei körében készített őszi kutatásából. A megkérdezettek jelentős része elkezdte csökkenteni a kiadásait vagy plusz munkát vállal a növekvő költségei miatt. Az emberek több mint fele mondott le valamilyen termékről vagy szolgáltatásról az elmúlt hónapokban.

hirdetés

Miközben a gázár világpiaci ára jelentősen csökkent az augusztusi csúcshoz képest, az infláció még emelkedik Magyarországon. Idén különösen előtérbe kerül a pénzügyi tudatosság, mivel a kiadások jelentős növekedése miatt nehéz lesz növelni a háztartások pénzügyi megtakarításait. A Provident Pénzügyi Zrt. őszi kutatásában arra kereste a választ, hogy az emberek rendelkeznek-e megtakarítással, illetve hogyan fogják pénzügyeiket kézben tartani a következő, nehéz hónapokban.

Takarékoskodik a többség (Fotó: Shutterstock)Takarékoskodik a többség (Fotó: Shutterstock)

Egyre jobban felértékelődik az emberek számára a takarékosság – legyen szó energiáról vagy élelmiszerről. Felmérésünk szerint a megkérdezettek 75 százaléka maximum 3 hónapra elegendő megtakarítással rendelkezik, de 37 százalékuknak egyáltalán nincs tartaléka – tájékoztat Horváth Attila, a Provident Zrt. pénzügyi igazgatója.

A kutatás szerint a megtakarítással rendelkezők több mint fele készpénzben tartja azt, ami az infláció hatására folyamatosan veszít értékéből.

Arra a kérdésre, hogy miént tudnak védekezni az esetleges pénzügyi nehézséggel szemben, a válaszadók 70 százaléka mondta azt, hogy csökkenti a kiadását vagy plusz munkát vállal.

A felmérésből kiderült, hogy a kiadás csökkentését főként kevesebb élelmiszer vásárlással, illetve a rezsiköltségek mérséklésével kívánják elérni. Ezt támasztja alá az is, hogy a ruházkodás és a szórakozás mellett az élelmiszerről mondtak le eddig a legtöbben

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo