hirdetés

Ide menekíthetik a magyarok a pénzüket

Nem lehet a gazdasági nehézségeket a határoknál megállítani – ahogy a tőke szabad áramlását sem. Amikor meginog a befektetők bizalma egy ország gazdaságában, elszabadul az infláció vagy recesszió lassítja a fejlődést, akkor szinte minden esetben felgyorsul a tőkekiáramlás: a hazai befektetők nagy része is igyekszik megtakarításait biztonságosabbnak gondolt országba áthelyezni. 

hirdetés

Svájc – sok pénz kell hozzá

Ha gazdag, jól prosperáló gazdasággal és bankrendszerrel rendelkező országra gondolnunk, akkor elsőként Svájc jut a legtöbb ember eszébe. Ez nem véletlen, hiszen az egy főre jutó GDP, a stabil valutának számító svájci frank mellett az ország pénzügyi szektora világviszonylatban is az egyik legkiemelkedőbb. 

Jó, csak drága (Fotó: Depositphotos)Jó, csak drága (Fotó: Depositphotos)

 
Megnyugtató lehet a hazai befektetők számára a több évszázados fejlett pénzügyi kultúra, viszont eltántoríthatja őket a magas „beszállási küszöb”, azaz a gyakran sok százezer (vagy millió) euró tőke, ami alatt szóba sem állnak velük a kinti befektetési cégek.

"A Svájci bankok olyanok, mint a Patek Phillippe órák. Mindenki ismeri őket, de csak nagyon kevesek kezén van. A svájci bankszámlák magas szintű adatvédelem mellett alacsony pénzügyi kockázattal is járnak. A helyi pénzügyi előírások szerint a bankoknak magas tőkekövetelménnyel és erős betétesvédelemmel kell rendelkezniük, ami biztosítja, hogy a betétesek vagyona biztonságban legyen a pénzügyi válságok idején is. Az ezzel járó - hazai befektetők számára szinte irracionálisan magas - „belépési küszöb” és a szokásosnál is szigorúbb bürokratikus eljárások azonban csak nagyon kevés, igazán vagyonos honfitársunk számára teszi ezt a lehetőséget valójában megvalósítható megoldássá – mondta Tátrai Csaba, az InwestMentors pénzügyi tanácsadója.

Azok számára, akik megtehetik és fontolóra veszik az alpesi pénzügyi lehetőségeket, ez a tíz bank biztosan rendelkezésére fog állni:UBS Group, Credit Suisse, Raiffeisen Svájc, Zürich kantoni bank, Julius Baer Csoport, Banque Cantonale Vaudoise, EFG International, Basler Kantonalbank, Luzerner Kantonalbank, Galer Kantonalbank.

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo