hirdetés

Hogyan menthető meg a lakásom, ha hiteltartozás van rajta és éppen nincs pénzem?

Tízezrek rettegnek attól Magyarországon, hogy adósságaik miatt elveszíthetik otthonukat. Ilyenkor jobb gyorsan cselekedni, mielőtt teljesen összecsapnak a hullámok a fejünk felett. Szakértő segít abban, hogy mi érdemes tenni ilyenkor.
hirdetés

A magyar emberekre fokozottan jellemző, hogy erős az érzelmi kötődésük a saját tulajdonhoz. Sokan ennek megszerzéséhez erejükön felül vállaltak terheket, és egy megváltozott élethelyzet miatt helyzetük hirtelen reménytelenné vált.

Nem kerül utcára!

Ahhoz, hogy elsősorban a felmondott, így élő szerződéssel nem rendelkező, egy összegben lejárttá tett jelzáloghiteles tartozással rendelkező lakástulajdonosok, akik esetlegesen végrehajtás alatt vannak már, ne veszítsék el az ingatlanjukat, gyorsan kell cselekedni!

Követeléskezelésben jártas szakemberek veszik le a súlyos terhet a vállukról azzal, hogy ingatlant megvásárolják a rajta lévő terhek kifizetésével.

- Az ingatlan megvételekor bérleti szerződést is kötünk, előre rögzített futamidővel meghatározott, a piacinál kedvezőbb bérleti díjjal, valamint visszavásárlási lehetőséget biztosítunk. Így a nehéz helyzetbe került ügyfelünk nem kerül utcára. - hangsúlyozta Ispán Zsolt, a Magyar Otthonmentő Program Zrt. vezérigazgatója.

Ispán Zsolt, a Magyar Otthonmentő Program Zrt. vezérigazgatója (Fotó: Magyar Otthonmentő Program Zrt.)

Lekerül a KHR (BAR) listáról

- A bérleti idő alatt lekerül a KHR (BAR) listáról és kedvező lakáshitelt vehet fel, amivel visszavásárolhatja otthonát a piacinál kedvezőbb áron. Amennyiben az ingatlan forgalmi értékének ötven százalékát, Budapesten hatvan százalékát nem haladja meg az összes teher nagysága, akkor otthona megmenthető! Amikor már árverezik az ingatlant és csak néhány nap van hátra az árverés befejezéséig ott sajnos már nem tudunk segíteni ezért is fontos hogy időben keressen bennünket, ha meg akarja menteni otthonát!– közölte Ispán Zsolt, aki elsősorban azoknak ajánlja segítségüket:

* Akik anyagi helyzetük miatt nem szeretnék elveszíteni otthonukat.

* Akiknek van másik ingatlanjuk, de mégis megnövekedett jelzáloghitel fizetési gondjaik vannak.

* Akik szeretnék rendezni egyéb adósságaikat (autóhitel, fogyasztási kölcsönök, stb.), és ehhez egy stabil, kiszámítható konstrukciót szeretnének

* Negatív KHR-es adósoknak adósságaik rendezéséhez

Átmeneti anyagi gondok

- Célunk elsősorban az átmeneti anyagi gondokkal küzdő ügyfelek segítése, akik akarnak és tudnak is tenni anyagi helyzetük javulásáért. Például az illető építőipari baleset miatt hónapokra kiesett a munkából, inkasszó spirálba került, de már újra dolgozik és idővel vissza tudja vásárolni az otthonát a piacinál kedvezőbb áron a bérleti idő alatt bármikor. Amennyiben úgy dönt, hogy ezzel nem él, akkor vevőt is hozhat az ingatlanra, illetve bérlőként is otthonában maradhat, de számolnia kell a vételi jog elvesztésével, valamint az egész konstrukció piacivá alakításával. – mondta Ispán Zsolt vezérigazgató.

Az idő pénz!

A korábban említett megoldás folyamata rendkívül gyors! A beküldött iratok és a településlista alapján, friss, független értékbecsléssel döntik el, hogy a piaci ár alatt belefér-e a 2-3 napon belüli adásvétel. A szerződéskötést követően a vételár ügyvédi letétbe kerül, a korábbi adósságot mindenki felé rendezik, a KHR (BAR) ügyfél tisztává válik, és bérlőként egy éven belül, akár az ingatlan értékének 90 százalékáig, kedvezményes lakáshitelhez juthat és visszavásárolhatja otthonát.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo