hirdetés

Hogyan legyen palotád az adófizetők pénzéből?

Úgy tűnik új biznisz van kibontakozóban a politikai elitben. A szegény gazdagok állami pénzekből oldják meg lakhatási gondjaikat.
hirdetés

Az újfajta ingatlanbiznisz első bombáját a 24.hu robbantotta tavaly novemberben, amikor kiderítették, hogy az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke, Veress László családja használ egy II. kerületi palotát, amit egy határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg potom 240 millió forintért.

Most vajon ki lakik ott? Fotó: Marjai János/ 24.hu

A történet legszebb pillanata, amikor Veress Lászlónak felajánlják, hogy reagáljon a vádra. A kabinetfőnök először nem is érti a kérdést, hisz mint mondja, semmi köze az alapítványhoz. Amikor meg elmesélik neki, de hát a kedves anyósa nyitott ajtót a palotában, akkor lecsapja a telefont. Aztán az ingatlanhoz érkezik a feleség és két gyermekük, akik a legnagyobb természetességgel nyitják a kaput egy titkos kóddal. És persze hab a tortán, hogy ki lakik a palotával szomszédos házban? Természetesen Veress László. Jó, ha a család együtt van.

A következő ingatlanbiznisz cunami Völner Pál volt igazságügyminiszter-helyettes decemberben kirobbant korrupciós botránya kapcsán került elő. Itt Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnökének kabinetfőnöke bizonyos Nagy Ádám került reflektorfénybe. Ő azzal lett híres, hogy a Völner ügyben letartóztatott Schadl György olyan sikeres egyetemi vizsgát intézett Nagy Ádámnak, amelyen a kabinetfőnök ott sem volt. És jó tett helyében jót várhatott, hiszen Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar volt vezetője, Nagy Ádám személyében vevőt talált. A kabinetfőnök cégének el tudta adni a Végrehajtói Kar 1800 négyzetméteres, becslések szerint több százmillió forintot érő irodaházát – tudta meg a 444.hu. És persze volt még más is.

Nagy Ádám apja milliárdos értékű, háromszintes, úszómedencés házat építtetett Mártonhegyen saját, évek óta bevétel nélkül, veszteségesen működő cégével. Újabb fejlemény, hogy a Brassolis Kft. nem sokkal később megvásárolta a szomszédos, 1041 négyzetméteres telket is az 5. kerület jegyzőjétől, Sélley Zoltántól.
Mindeközben Schadl is imádta az értékes ingatlanokat, ő maga néhány év alatt vett vagy húszat – értesült az rtl.hu. Itt már szinte követhetetlen, hogy ezekben az ügyletekben mennyi állami pénz forgott, ami biztos, hogy a Schadl ingatlanok egy része önkormányzatoktól került hozzá. Az ingatlanbirodalom ékkövei közül egy a budai Várban, egy pedig Siófokon, néhány méterre a Balaton partjától található, mert élni tudni kell.

Most pedig Hadházy Ákos független képviselő talált egy újabb palotát, amelybe Matolcsy György jegybankelnök szép reményű fia költözött be. Ádám egy olyan 1,3 milliárd forint értékű ingatlanban lakik, amit a Magyar Nemzeti Bank alapítványa vásárolt meg korábban kutatóközpontnak. Úgy tűnik a kutatás elmaradhatott, ezért Matolcsy Ádám új felesége a közösségi médiában „otthon, édes otthon” szlogennel közölt fényképeket a jellegzetes palota belsőről és az ottani családi pillanatokról.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo