Hogyan legyen palotád az adófizetők pénzéből?

Úgy tűnik új biznisz van kibontakozóban a politikai elitben. A szegény gazdagok állami pénzekből oldják meg lakhatási gondjaikat.

Az újfajta ingatlanbiznisz első bombáját a 24.hu robbantotta tavaly novemberben, amikor kiderítették, hogy az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke, Veress László családja használ egy II. kerületi palotát, amit egy határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg potom 240 millió forintért.

Most vajon ki lakik ott? Fotó: Marjai János/ 24.hu

A történet legszebb pillanata, amikor Veress Lászlónak felajánlják, hogy reagáljon a vádra. A kabinetfőnök először nem is érti a kérdést, hisz mint mondja, semmi köze az alapítványhoz. Amikor meg elmesélik neki, de hát a kedves anyósa nyitott ajtót a palotában, akkor lecsapja a telefont. Aztán az ingatlanhoz érkezik a feleség és két gyermekük, akik a legnagyobb természetességgel nyitják a kaput egy titkos kóddal. És persze hab a tortán, hogy ki lakik a palotával szomszédos házban? Természetesen Veress László. Jó, ha a család együtt van.

A következő ingatlanbiznisz cunami Völner Pál volt igazságügyminiszter-helyettes decemberben kirobbant korrupciós botránya kapcsán került elő. Itt Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnökének kabinetfőnöke bizonyos Nagy Ádám került reflektorfénybe. Ő azzal lett híres, hogy a Völner ügyben letartóztatott Schadl György olyan sikeres egyetemi vizsgát intézett Nagy Ádámnak, amelyen a kabinetfőnök ott sem volt. És jó tett helyében jót várhatott, hiszen Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar volt vezetője, Nagy Ádám személyében vevőt talált. A kabinetfőnök cégének el tudta adni a Végrehajtói Kar 1800 négyzetméteres, becslések szerint több százmillió forintot érő irodaházát – tudta meg a 444.hu. És persze volt még más is.

Nagy Ádám apja milliárdos értékű, háromszintes, úszómedencés házat építtetett Mártonhegyen saját, évek óta bevétel nélkül, veszteségesen működő cégével. Újabb fejlemény, hogy a Brassolis Kft. nem sokkal később megvásárolta a szomszédos, 1041 négyzetméteres telket is az 5. kerület jegyzőjétől, Sélley Zoltántól.
Mindeközben Schadl is imádta az értékes ingatlanokat, ő maga néhány év alatt vett vagy húszat – értesült az rtl.hu. Itt már szinte követhetetlen, hogy ezekben az ügyletekben mennyi állami pénz forgott, ami biztos, hogy a Schadl ingatlanok egy része önkormányzatoktól került hozzá. Az ingatlanbirodalom ékkövei közül egy a budai Várban, egy pedig Siófokon, néhány méterre a Balaton partjától található, mert élni tudni kell.

Most pedig Hadházy Ákos független képviselő talált egy újabb palotát, amelybe Matolcsy György jegybankelnök szép reményű fia költözött be. Ádám egy olyan 1,3 milliárd forint értékű ingatlanban lakik, amit a Magyar Nemzeti Bank alapítványa vásárolt meg korábban kutatóközpontnak. Úgy tűnik a kutatás elmaradhatott, ezért Matolcsy Ádám új felesége a közösségi médiában „otthon, édes otthon” szlogennel közölt fényképeket a jellegzetes palota belsőről és az ottani családi pillanatokról.

Véleményvezér

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.
Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért

Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért 

Régen a lángos egy olcsó népi eledel volt, ma már egy másik kategória, ahogy sok egyéb élelmiszer is.
Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe

Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe 

Egy különleges közbeszerzés furcsaságai.
Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben

Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben  

2,2 milliárd forintból, EU-s támogatással épül egy tűzoltólaktanya. 
Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos

Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos  

i bölcsőde EU-s támogatással, 220 millióból épült Ürömön, leginkább egy villára hasonlít. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo