hirdetés

Hihetetlen élelmes a magyar, veszik az áram fogyasztásmérőket, mint a cukrot

Júliusban tizenhétszer annyi elektromos fogyasztásmérő készüléket adtak el a MediaMarkt áruházakban országszerte, mint előző hónapban - a rezsicsökkentés új szabályainak bejelentését követő első napokban olyan is előfordult, hogy adott áruházban az összes készleten levő termék elfogyott.
hirdetés

A műszaki áruházlánc gyorsan reagált, és készleteit a kimagasló vásárlói igényeknek megfelelően biztosította országszerte. A kiugró keresletet vélhetően az vezérli, hogy az augusztus 1-től érvénybe lépő szabályozás szerint a lakosság számára a kormány által meghatározott 210 kWh-os átlagfogyasztás fölött kb. duplájára emelkedik az áram kWh-onkénti ára. Így sokan törekednek majd arra, hogy ne lépjék túl az átlagként meghatározott értéket, ebben pedig az elektromos fogyasztásmérők megfelelő segítséget nyújthatnak. A termékről érdemes tudni, hogy egyre több lehetőséget biztosítanak a gyártók, így például már okos funkciós fogyasztásmérős konnektorokat is kínálnak. Ezeket már mobiltelefonon keresztül, applikációval is lehet vezérelni.

Pontosan méri, mikor haladjuk meg a támogatott árammennyiséget (Fotó: depositphotos)

Június-július hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten is kimagasló volt a termékek iránti kereslet, a forgalom ugyanis több mit hét és félszeresére nőtt, a készülék pedig egyáltalán nem nevezhető nyári szezonális terméknek. Az áruházi szakértők szerint a kimagasló kereslet a következő hónapokban, a szabályok érvénybe lepését követően is kitart, így készletekkel is ennek megfelelően terveznek. A műszaki áruház beszámolója szerint a fogyasztásmérők mellett továbbá sokan keresik a bejelentés óta a napelemes töltőket, valamint fokozatosan nő az energiatakarékosabb háztartási gépek iránti érdeklődés.

hirdetés

Véleményvezér

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo