hirdetés

Figyelem! Módosult laptársaink klubrendezvényének időpontja - május 13-án Dávid Ferenc lesz a vendég

A VOSZ volt főtitkárát, gazdasági szakembert az újranyitásról fogják kérdezni: mely cégek fogják túlélni a járványt, és melyek lesznek kénytelenek megszüntetni a tevékenységüket.
hirdetés

Módosult laptársaink, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu havi rendszerességgel jelentkező élő zoom-beszélgetésének következő adásának időpontja: május 13-án 15:30-kor látják vendégül regisztráló előfizetők társaságában Dávid Ferencet, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének volt főtitkárát, gazdasági szakembert, aki az elmúlt időben politikai vizekre evezett, a DK gazdasági szakértője lett.

Dávid Ferenc

Eredetileg Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Orbán Viktor gazdasági tanácsadóját invitálták kollégáink a műsorba, aki azonban pár nappal az e hétre tervezett zoom-beszélgetés előtt kénytelen volt lemondani az eseményt; de arról biztosított minket, hogy május végén a rendelkezésünkre tud majd állni.

A beszélgetés alaptémája azonban nem változik, hiszen mindkét gazdasági szakember elsősorban a vállalkozások, társaságok működési környezetéről rendelkezik információkkal, javaslatokkal. Dávid Ferencet tehát a járvány sújtotta magyar gazdaság túlélőképességéről, a kilátásokról fogják kollégáink kérdezni, remélhetőleg előfizető nézőink társaságában, akik szintén bombázhatják kérdéseikkel Dávid Ferencet.

Mint előző beharangozónkban jeleztük, ezekben a napokban egy sor szolgáltatás indult újra, miután a társadalom oltottsági foka elért arra a szintre, ami a kormány megítélése szerint megteremtette a fokozatos gazdasági újranyitás feltételeit. A védettségi igazolvánnyal rendelkezők élete tulajdonképpen teljes mértékben vissza tudott térni a régi kerékvágásba, ami a szolgáltatások igénybe vételét illeti. Egyedül a családi, társasági események (lakodalom, temetés) létszámkorlátozása marad fenn.

Kérdés, hogy ezek a szolgáltatók, vállalkozások is „védettnek” számítanak-e a továbbiakban, azaz képesek lesznek hamar talpra állni, vagy a korábbi hónapokhoz hasonlóan szükségük lesz még egy ideig az állami segítségre, akár bértámogatás, akár adókedvezmény formájában. A zoom-beszélgetés során ezek a témák biztos elő fognak kerülni.

Az élő, zoom-on közvetített adást Klub előfizetők tudják követni, akik tehát kérdéseket is feltehetnek Dávid Ferencnek a beszélgetés folyamán, akár élőben, akár az adást megelőzően a rendezvény e-mail címére ([email protected]) elküldve.

Ha érdekli a beszélgetés, itt tud előfizetőink közé kerülni.

Klasszis Klub rendezvényeink korábbi vendégei voltak: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a jegybank volt elnöke Káncz Csaba külpolitikai szakértő társaságában, valamint Lantos Gabriella, egészségügyi szakértő: „Tömeggyilkosság lenne napi 500 fölé 'engedni' a halottak számát".

hirdetés

Véleményvezér

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo