hirdetés

Ennyivel nehezebb a nőknek a munka világában, mint a férfiaknak

Az Avon szépségipari cég felmérése szerint sok hátrányos megkülönböztetés éri a nőket a munka világában, és a nőnap alkalmából arra szólít fel mindenkit, hogy szálljanak szembe azokkal az akadályokkal, amelyek hátráltatják a nők egyenjogúságát.

hirdetés

Az Avon az MTI-nek küldött keddi közleményében kiemelte, hét országban, több mint 7000 nő megkérdezésével végzett kutatásuk, a Global Progress for Women Report szerint a nők 86 százaléka mondja, hogy manapság is nemi megkülönböztetésen alapuló negatív sztereotípiák akadályozzák esélyegyenlőségüket a munka világában.

A kutatás résztvevői úgy látják, hogy férfitársaikkal szemben a nőket a rugalmas munkavégzés terén (48 százalék szerint), a vállalkozásindítás lehetőségében (29 százalék), valamint a megkeresett jövedelemben (46 százalék) éri a legsúlyosabb hátrány.

A megkérdezettek több mint egyharmada véli úgy, hogy a férfiak számára kedvezőbbek a saját vállalkozás indításának lehetőségei, a válaszolók 61 százaléka számára a vállalkozásindítás legnagyobb akadálya a finanszírozás lenne.

Angela Cretu, az Avon vezérigazgatója a közleményben megjegyezte: az egész társadalom profitálhatna abból, ha a nőknek több lehetőséget és egyenlőséget adnának. Annak ellenére, hogy ez ügyben egyes országok pozitív lépéseket tesznek, sok nő még mindig akadályokba ütközik, amikor a választás szabadságáról, a munkáról és a kereseti lehetőségekről van szó - tette hozzá a vezérigazgató.

A kutatást a Censuswide végezte 7145 nő részvételével az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Romániában, Lengyelországban, a Fülöp-szigeteken, Törökországban és Dél-Afrikában 2023 januárjában.

(MTI)

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo