hirdetés

Ellenőrzést rendelt el az EMMI Mészáros Lőrinc focialapítványánál

Bár a Kúria ítélete szerint a felcsúti fociakadémia adóból származó vagyona közpénznek számít, Mészáros Lőrincék továbbra sem teszik közzé a kiadásaik listáját. Mészáros levélben azt írta, azért nem tudják bemutatni a dokumentumokat, mert az Emmi utóellenőrzést rendelt el az alapítványnál.
hirdetés

A Mészáros Lőrinc által vezetett Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kiadásainak listáját még 2016-ban a Demokratikus Koalíció kérte ki közérdekű adatként, benne azzal, mire fordították a TAO-támogatásként beérkezett 6-8 milliárd forintot. Az alapítván azonban ezt nem volt hajlandó kiadni, mondván, azok nem számítanak közérdekű adatnak. 2016 októberében első fokon a Székesfehérvári Törvényszék, aztán tavaly februárban jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla, nemrég pedig a Kúria is azok nyilvánosságra hozatalára kötelezte az alapítványt.

Ez azonban a határidő lejárta ellenére máig nem történt meg. A Magyar Narancs közli azt a levelet, amelyet maga Mészáros Lőrinc írt a DK elnökségi tagjának, Földi Juditnak. Ebben elmagyarázza, hogy a megkeresésnek az alapítványa „önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni”. A papírok ugyanis a Emberi Erőforrások Minisztériumában vannak, mivel az Emmi utóellenőrzést rendelt el az alapítványnál. Mészáros elmondása szerint azért, mert „a támogatás felhasználásának jogcíme vonatkozásában a finanszírozási források tekintetében adódhat átfedés”.

A levél címzettje másképp látja a történteket. „Ez az egész csak egy színjáték, hogy a választások előtt ne kelljen kiadni a nagyjából 6-8 milliárd forint elszámolásának dokumentumait, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben feljelentést tesznek hivatali visszaélés miatt” – mondta a Magyar Narancsnak Földi Judit

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo